אוכל
מתכון לעוגת גזר ותבלינים
עשר דקות עבודה ויש לכם עוגת גזר לחה, עסיסית ומתוקה עם אגוזים, צימוקים ותיבול עדין ומפתיע של בהרט. מושלמת ליד הקפה של הבוקר. ויש גם בונוס: היא מקמח מלא בלבד
עוגת גזר Fotolia.com

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: תבנית אינגליש קייק | רמת קושי: קל 

מצרכים:

2 ביצים


1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום או רגיל


3 גזרים בגודל בינוני, מגוררים בפומפיה


1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים


4 כפות מים


1/2 כוס (120 מ"ל) שמן (אפשר רגיל או זית)


כוס (140 גרם) קמח מלא (אפשר גם רגיל)


כפית וחצי אבקת אפייה


כפית תערובת תבלינים בהרט של תבליני טעם וריח


חופן קטן צימוקים שחורים


אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • בקערה מניחים יחד את הביצים, הסוכר החום, המים והשמן וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה (2-3 דקות של טריפה נמרצת).
  • מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הבהרט והמלח ומתחילים לקפל פנימה בעזרת לקקן או מרית (אפשר גם כף עץ).
  • מוסיפים את הגזר המגורר, הצימוקים והאגוזים הקצוצים ומערבבים פנימה עד שהתערובת אחידה.
  • מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייש משומנת ואופים במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים.

 

לעוד מתכונים וכתבות במדור טעם וריח :
10 דברים שלא ידעתם על פלפל שחור
תבשיל עוף בקארי עם תפוחי אדמה
צ'ילי קון קרנה משובח
7 תבלינים שכולם חייבים בבית

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10