אוכל
סלמון כבוש ביתי • מתכון מנצח של איילת הירשמן
הוא מתאים לארוחת בוקר, צהריים וערב; קל מאוד להכין אותו ואין ספק שההכנה הביתית תעלה לכם פחות מהזמנה במסעדה. איילת הירשמן מסבירה שלב אחר שלב איך מכינים סלמון כבוש בבית
סלמון כבוש מתוך התוכנית "פשוט וטעים"

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 24 שעות | 8-10 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים לכבישה:

 

1 נתח פילה סלמון (ללא עצמות, עם העור) במשקל 700 גרם-1 ק"ג


1 כוס מלח גס


1/2 כוס סוכר


1/2 כפית פלפל שחור גרוס


1 כפית זרעי חרדל** או חרדל דיז'ון עם גרגירים


4 כפות וודקה


1 כוס שמיר, קצוץ דק


 

לרוטב חרדל ודבש:

1/2 כוס חרדל דיז'ון חלק


5 כפיות דבש


1/4 כוס חומץ יין לבן


2/3 כוס שמן זית


4 כפיות שמיר, קצוץ


 

**להשיג בחנויות תבלינים ובחלק מרשתות השיווק

אופן הכנה:

  • מכינים תבנית שתכיל בנוחות את נתח הסלמון. מרפדים בנייר אפייה.
  • מניחים את הנתח בתבנית, כשהצד של העור פונה למטה.
  • מייבשים את הנתח באמצעות ספיגה של רטיבות מיותרת בנייר סופג.
  • שמים בקערה את המלח, הסוכר, הפלפל השחור, זרעי החרדל (או חרדל הדיז'ון) ומערבבים.
  • מוסיפים את הוודקה ומערבבים לתערובת אחידה ומעט לחה. מוסיפים את השמיר הקצוץ ומערבבים.
  • מניחים את תערובת הכבישה על נתח הסלמון, באופן אחיד.
  • בעזרת הידיים, מועכים אותה קצת לתוכו, ודואגים שכל החלק העליון יהיה מצופה היטב.
  • מכסים היטב בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.  
  • הסלמון טעים ומוכן כעבור 24 שעות, לאחר שהוא עובר כבישה קלה ועדינה.
  • אפשר להמשיך את תהליך הכבישה עד 72 שעות.

הגשה:

  • מוציאים את הסלמון מהמקרר.
  • מסירים בעדינות את תערובת הכבישה ומניחים על משטח חיתוך.
  • זורים מעל שמיר טרי.

הרוטב:

  • שמים בקערה את החרדל, הדבש והחומץ ומערבבים, מוסיפים את השמן ומערבבים לרוטב חלק.
  • מוסיפים את השמיר ומערבבים.

הגשה:

  • פורסים את הנתח לפרוסות דקיקות ומגישים עם הרוטב.

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

 

למתכונים נוספים מהתוכנית:

חטיפי בריאות עם גרנולה ושומשום

עוגת בבקה יוגורט

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10