אוכל
קישואים ממולאים בבורגול וחמוציות
מחפשים קדרה גדולה וצמחונית עם מילוי טעים ומתקתק? זה בדיוק המתכון בשבילכם. שף אבי שטייניץ מכין קישואים ממולאים בבורגול וחמוציות - צבעוני ומשביע
קישואים ממולאים צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מגזין טעימות

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ו-45 דקות | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

6 קישואים רחבים


 

למילוי: 
3/4 כוס בורגול עבה


2 כפות שמן זית


בצל אדום גדול, קצוץ דק


70 גרם גפרורי שקדים מולבנים, קלויים


80 גרם חמוציות


2 כפות רכז רימונים


2 ענפי טרגון טרי, קצוץ


מלח, פלפל שחור


 

 

לבישול: 
3 כפות שמן זית


בצל אדום גדול, קצוץ גס


פנים הקישואים המרוקנים


1/2 1 כוסות מרק צח (פרווה)


3 כפות רכז רימונים - להשיג ברשתות השיווק הגדולות


מלח ופלפל גרוס


ענף טרגון


שקדים מולבנים קלויים - לקישוט

אופן הכנה: 

  • משרים את הבורגול בשתי כוסות מים לשעה.
  • חותכים את הקישואים לחצי, יוצרים חתך תחתון על מנת שהקישוא יהיה יציב ומרוקנים את פנים הקישוא כך שיתקבל מעין צורת גביע. שומרים בצד את פנים הקישוא.
  • מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח וחולטים את הקישואים 4 דקות. מקררים מיד ומסננים.
  • מזהיבים קלות את הבצל המטוגן במחבת חמה.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את הקישואים - דוחסים מעט.
  • מחממים את שמן הזית בסוטז' רחב ומזהיבים את הבצל, מוסיפים את פנים הקישוא ומטגנים מספר דקות, מתבלים ומוסיפים את רכז הרימונים, ענף הטרגון והמרק הצח.
  • מוסיפים לסוטז' את הקישואים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10