אוכל
עוגת גבינה אפויה עם פירורים מתוקים
הקונדיטור אורן גירון חוזר לטעמי הילדות, לעוגה אחת בלתי נשכחת עם טעם שמסב לו הנאה עד היום: עוגת גבינה אפויה עם פירורים מתקתקים שמתאימה בדיוק לחג השבועות
עוגת גבינה ופירורים אפויה אפיק גבאי

שלום לכולם,

 

טעמי ילדות הם דבר שלא נשכח. לפעמים מתעורר הצורך לטעום ולהיזכר. גם אם מדובר, בדיעבד, בדבר הכי פחות טעים, שלא הבנת איך הוא היה לך טעים, הצורך קיים.

אחת העוגות שמעוררות בי בכל פעם את אותו הטעם היא עוגת גבינה אפויה עם פירורים, רק שהפעם לא אכזבה אותי הטעימה. היא הייתה לחה, טעימה ועסיסית בדיוק כמו שזכרתי.

העוגה פשוטה להכנה. מילוי גבינה קרמי, עשיר ולימוני, מנוקד בהרבה צימוקים עסיסיים נתון בין שתי שכבות פריכות של בצק חמאה עשיר.

 

בהכנתה נזדקק למסגרת או תבנית אפייה בגודל של 20X20 ס"מ או טבעת אפייה בקוטר 24 ס"מ. יש לי חיבה לעוגות ריבועיות וגם חיתוך המנות מהן קל ואסתטי יותר.

את הבצק הפריך נכין בשיטת הסאבלאז'- אותה שיטה מהירת הכנה במעבד מזון בה חותכים את קוביות החמאה הקרה אל הקמח ובכך מקטינים את היווצרות והארכת שרשראות חלבון גלוטן מיותרות. הקפידו על צינון מקדים של כל חומרי הבצק ומיד לאחר הכנתו חלקו אותו לשני חלקים: חלק ראשון יאפה כתחתית והשני יפורר מעל המילוי.

 

את המילוי מכינים ע"י ערבוב קצר של כל החומרים. הקפידו על ערבוב שלא יחדיר אוויר אל המסה משום שאנו לא רוצים את העוגה אוורירית- אנו רוצים עוגה דחוסה וקרמית. את המילוי יוצקים על הבצק התחתון, היושב בתבנית, ואפוי מראש. אל תחששו לפורר את פירורי הבצק ישירות על המילוי. חלקו "טובע" במילוי וחלקו צף מעל והופך פריך פריך.

 

תנו לעוגה מנוחה טובה לפני ההגשה ותתענגו על כל ביס.

 

אורן גירון.

 

 

בטור הקודם אורן הכין >> עוגיות אלפחורס זברה

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות גבינה? >> לחצו כאן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | תבנית 20X20 או עגולה 24 ס"מ | רמה: בינוני

מצרכים לבצק:

 

300 גרם קמח


100 גרם סוכר


200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


5 גרם אבקת אפייה


1 ביצה



למילוי:
200 גרם סוכר


3 ביצים


300 גרם גבינה לבנה 5% שומן


200 גרם שמנת חמוצה


30 גרם קורנפלור


80 גרם צימוקים בהירים


כפית משחת וניל


אופן הכנה:

 

  • לבצק: מניחים את כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון ומעבדים לקבלת פירורים דקים.
  • מוסיפים ביצה ומעבדים לקבלת פירורי בצק לחים.
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים: 1/3+2/3. עוטפים כל אחד מהם ומניחים בקירור לשעה.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מרדדים את 2/3 הבצק לעלה שיכסה את בסיס התבנית ומניחים אותו בתוכה.
  • מחוררים את הבצק ואופים אותו 17 דקות, עד הזהבה.
  • מוציאים ומורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
  • למילוי: בקערה רחבה מערבבים סוכר וביצים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
  • יוצקים אל תבנית האפייה, על הבצק האפוי, ומגררים/מפוררים את 1/3 הבצק הנותר מעל, לכיסוי מלא.
  • מחזירים את העוגה לאפייה של 30 דקות או התייצבות.
  • מצננים.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה


מחפשים עוד מתכונים לעוגות? נסו את אלה:

עוגת תפוחי עץ וג'ינג'ר

עוגת שושני שמרים במילוי שוקולד מריר

טארט שוקולד חלבה ללא קמח

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10