אוכל
מתכון לחזה עוף ברוטב עגבניות מהיר
ארוחת ערב צבעונית ומשביעה תוך פחות מ-20 דקות: חזה עוף צרוב במחבת שמסיים להתבשל ברוטב קל של עגבניות, זיתים ובזיליקום. כדאי להגיש ביחד עם פתיתים
חזה עוף עם ירקות אפיק גבאי

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל  

מצרכים:

4 נתחים של חזה עוף (במשקל 200 גרם כל אחד)


3-4 כפות שמן זית


3-4 עגבניות יפות ובשלות, חתוכות לשמיניות


6 שיני שום פרוסות דק


לימון כבוש חתוך לרבעים/כף ממרח לימון כבוש


חופן קטן עלי בזיליקום טריים


8-12 זיתי קלמטה מגולענים


מיץ מחצי לימון


מלח ופלפל


אופן הכנה:

  • מחממים מחבת (עדיף פסים) מעל להבה גבוהה.
  • משמנים את נתחי העוף ומתבלים היטב המלח ופלפל. מניחים על המחבת ומטגנים משני הצדדים, בערך 3-4 דקות מכל צד, עד שהעוף התבשל כמעט לחלוטין.
  • במקביל מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם שמן הזית, מוסיפים את העגבנייה ומטגנים על להבה גבוהה אגב ערבוב כ-2 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להיראות חרוכות.
  • מוסיפים את השום, הלימון הכבוש והזיתים ומערבבים.
  • מוסיפים את מיץ הלימון ומלח ופלפל לפי הטעם.
  • את החזה עוף הצלוי מעבירים למחבת עם הרוטב, מוסיפים את רוב עלי הבזיליקום ומערבבים.  
  • מבשלים כדקה, עד שחזה העוף התבשל לחלוטין.
  • מעבירים לצלחות הגשה, מזליפים מעט שמן זית ומעטרים בעלי בזיליקום טריים. מגישים ביחד עם פירה או פתיתים.

 

המתכון באדיבות השף נדב נצר, מתוך תפריט העסקיות החדש של מסעדת ראפאס בדיזינגוף 276 תל אביב

  

מחפשים עוד מתכוני עוף? נסו את אלה:

תבשיל עוף וירקות שורש לבנים

עוף בכלי חרס

שוקי עוף שעועית ומייפל

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10