אוכל
5 מתכונים לסנדביצ'ים בינלאומיים
יום הסנדביץ' הבינלאומי נחגג ב-3 בנובמבר, סיבה מצויינת לסקור את הכריכים הבולטים מסביב לעולם. אינס שילת מהבלוג "תיק אוכל" חולקת איתנו מתכונים נפלאים לביסים מושלמים

יש כמה מאכלים שמקדישים להם יום מיוחד, אחד מהם הוא הסנדביץ' המוכר והאהוב. הכריכים הגיעו בשנים האחרונות לרמה קולינרית כל-כך גבוה שכל אומה מתגאה בסנדביץ' הייחודי שלה.  אותו כריך יכול להיות ארוחת בוקר קלילה, ארוחת צהריים משביעה או אפילו ארוחת ערב כייפית ומרגיעה. הכיף שבהרכבת כריך, הגיוון שאפשר להכניס לתוכו, הנוחות שבאכילה שלו, כל אלו הופכים אותו לכל-כך מיוחד אז ברור שמגיע לו שנחגוג לו יום! לכבוד יום הסנדוויץ, הבינלאומי הכנו לכם מגוון כריכים מארצות שונות ישר לצלחת: 

 

חצ'פורי אפיק גבאי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:

 

500 גרם קמח לבן


25 גרם שמרים טריים (או כף וחצי שמרים יבשים)


1 + 1/2 כוסות מים פושרים


30 גרם חמאה רכה או 4 כפות שמן (רצוי שמן זית)


5 ביצים


1 כפית מלח


 

למלית הגבינה:

500 גרם גבינת חמד או כנען


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


4 כפות קוטג' 5%


אופן הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי המלית יחד ומניחים בצד.
  • מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך, אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף עד חצי כוס קמח נוספת.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו.
  • לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל- 6 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מרדדים כל כדור לעיגול, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה- כך שנוצרת צורה של סירה. חשוב להדק חזק את הקצוות שלא ייפתחו בזמן האפייה.
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 15-20 דקות.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה קלה.
  • לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ- 5 דקות או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים.
פרנץ' טוסט אפיק גבאי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 15 דקות | מנה לשניים | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

4 פרוסות לחם לבן או חלה


1/2 כוס חלב


2 ביצים


כפית אבקת סוכר כפית תמצית וניל


חמאה לטיגון



לציפוי:
1 מיכל קטן של שמנת חמוצה


1 כף אבקת סוכר


1/2 כוס פירות יער


4 כפות מייפל


אופן הכנה:

 

  • מניחים בקערה את פירות היער הקפואים עם המייפל וממתינים שהפירות יגירו קצת נוזלים.
  • מערבבים עם המייפל - ניתן לדלל בכף מים רותחים.
  • טורפים יחד את הביצים עם החלב, אבקת הסוכר והווניל.
  • משמנים היטב מחבת עם חמאה ומטגנים את הלחם משתי הקצוות עד להשחמה.
  • מניחים על צלחת הגשה.
  • מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת הסוכר מניחים כף גדושה מעל ומפזרים פירות יער.

 

סלופי ג'ו אפיק גבאי

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

4 לחמניות עגולות


700 גרם בשר בקר טרי טחון


1 פלפל צ'ילי קצוץ - לא חובה אבל רצוי


מלח ופלפל לפי הטעם


2 עגבניות מרוסקות


5 כפות קטשופ


4 כפות רוטב ברביקיו


1 בצל, קצוץ דק


כפית פפריקה מתוקה


שמן קנולה


מלח ופלפל


אופן הכנה:

  • מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים מלח פלפל ופפריקה ומערבבים.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ- 4 דקות, עד שהוא משנה את צבעו.
  • מוסיפים את פלפל הצ'ילי והעגבניות המרוסקות וממשיכים לבשל כ- 5 דקות.
  • מערבבים לתוך התבשיל את הקטשופ ורוטב הברביקיו לעוד כ- 4 דקות.
  • מגישים חם בתוך לחמנייה טרייה לצד ירקות ופרוסות בצל.

כריך ים תיכוני אפיק גבאי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

לחם לפי בחירה שאוהבים


500 גרם גבינה בולגרית, פרוסה לפרוסות


1 בטטה, פרוסה דק


1 חציל קטן, פרוס דק


1 קישוא, פרוס דק


ממרח פסטו


עלים של אורגנו/ בזיליקום טריים


שמן זית


מלח


פלפל שחור גרוס


אופן הכנה:

  • מברישים את הירקות בשמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל מעל.
  • מניחים את הירקות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות עד להשחמה.
  • מורחים ממרח פסטו בתוך הכריך, ומסדרים שכבות של גבינה, ירקות קלויים ועלים ירוקים.

טוסט קנדי אפיק גבאי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | מנה לשניים | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

8 פרוסות לחם


גבינה צהובה


ממרח פסטו


בצל, פרוס לטבעות דקות


עגבנייה, פרוסה לפרוסות דקות


ירקות טריים, חתוכים להגשה


 

למטבל:

מיכל קטן של יוגורט בטעם טבעי


כוס של כוסברה/ פטרוזיליה


1/4 כוס שקדים מולבנים


1 שן של שום, קלופה


מעט מלח


להגשה: שיפוד עץ


אופן הכנה:

  • טוחנים את כל מצרכי המטבל יחד.
  • מורחים על כל 2 פרוסות פסטו, מניחים פרוסת עגבנייה, טבעות בצל ו- 2 פרוסות גבינה צהובה.
  • מצמידים וצולים יחד בטוסטר.
  • לאחר שמוכן חוצים כל טוסט בצורה אלכסונית כך שנוצרים 2 משולשים.
  • מרכיבים על שיפוד עם ירקות טריים ומטבל בצד.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10