אוכל
4 מאכלים גרמניים לנשנש מול המשחק של מכבי
מפרעצל קלאסי, דרך תבשיל שוקרוט מנחם ועד עוגת היער השחור - הישר מהמטבח הגרמני, ובדיוק בזמן לפני המשחק של מכבי מול אלבה-ברלין , קבלו 4 מתכונים גרמנים אותנטיים

בין אם אתם אוהדים את מכבי תל-אביב או את קבוצת אלבה-ברלין, ישיבה על הספה בסלון מול המשחק היא חגיגה קולינרית לכל דבר. אם אתם מארחים שאוהבים גם לבשל, למה שלא תכינו ערב שכולו מוקדש למאכלים גרמנים קלאסיים? לכבוד המשחק הכנו לכם 4 מתכונים נפלאים שיכולים ללוות את ארבעת הרבעים של המשחק: פרעצל קלאסי עם שומשום, תבשיל שוקרוט מחמם שמתאים למזג האוויר הקריר, עוגת היער השחור מרשימה וטעימה ואם אתם ממש בעניין של חנוכה - גם סופגניות עם קרם חלבה, מתכון נפלא של המאסטר-שף תום פרנץ. שיהיה בתאבון!

תבשיל בקר ונקניקיות מאגר תמונות Fotolia

המטבח הגרמני הוא אסופה של השפעות ממדינות שונות שגובלות עם גרמניה. אחת ההשפעות המרכזיות על המטבח הדרום-גרמני מגיע מצרפת, וליתר דיוק מחבל אלזס שם מנת השוקרוט מתנוססת על הדגל הקולינרי בגאווה גדולה. השוקורט הוא תבשיל שהתפתח כמאכל איכרים זול עם חלקים משומרים ולא טריים. עם השנים והתפתחות הקולינריה התווספו לו חלקים איכותים כמו נקניקיות, חלקי בשר איכותיים - וכל זה יחד עם כרוב כבוש, בירה ארומתית ותפוחי אדמה. ישראל אהרוני עם מתכון נפלא לתבשיל המפורסם. למתכון >> לחצו כאן

פרעצל קרן ביטון-כהן

קראנצ'י מבחוץ, רך ונימוח מבפנים - את הפרעצל אפשר למצוא בכל פינת רחוב בגרמניה, והוא משמש בגרסתו הרחבה יותר בתור בית נפלא לנקניקייה מלאת כרוב כבוש וקטשופ. אנחנו ממליצים לאכול אותו לצד בירה צוננת וממרחים שאהובים עליכם במיוחד. למתכון >> לחצו כאן

ברלינר - סופגניות גרמניות קרן ביטון כהן

בעולם מכירים את שמן של הסופגניות הגרמניות הקלאסיות בעיקר בזכות ג'ון פ. קנדי שהכריז "אני ברלינאי" שנשמע בגרמנית מאוד דומה ל"אני סופגנייה", בנאום המפורסם שנשא בברלין בשנת 1963. הברלינר נמכרות בכל מאפייה שכונתית ואפילו בעמדות מכירה ברחוב, כל השנה - קיץ, חורף, סתיו, אביב.

 

המאסטר שף, תום פרנץ, חולק איתנו את המתכון הקלאסי לסופגניות הגרמניות עם טוויסט בצורת קרם חלבה. אתם יכולים להגיש צלחת סופגניות ולצידן קעריות של כל מיני מילויים - ריבות ביתיות, קרם חלבה מפנק, גנאש שוקולד תפוז ועוד. למתכון >> לחצו כאן

עוגת היער השחור גלעד ומזל צלמים

עוגת היער השחור, שבמקור הוגשה אך ורק עם דובדבנים שמנת וקירש (מי דובדבנים עם אלכוהול), מזוהה מאוד עם הקינוחים האירופיים בכלל והגרמנים בפרט. מדובר על מעדן בשכבות: בסיס טורט שוקולדי, קרם מסקרפונה וריבת דובדבנים שמכינים במקום. למתכון >> לחצו כאן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10