אוכל
קנלוני מוקרמים עם תרד ודלעת
איילת הירשמן חושפת את המאמא האיטלקיה שבה ומכינה קנלוני מוקרמים במילוי ייחודי של תרד מאודה ופירה דלעת חרפרף. ויוה איטליה!
קנלוני מתוך התוכנית "פשוט וטעים"

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | רמת קושי: בינוני

מצרכים לתרד:

 

2 כפות שמן זית


1 בצל, קלוף וקצוץ דק


1 כף חמאה


3 שיני שום, קלופות וקצוצות


1 חבילה (500 גרם) עלי תרד טריים, שטופים


מלח, פלפל לבן


אגוז מוסקט מגורר



לדלעת:
1 כף שמן זית


פיסת דלעת קלופה בגודל 400 גרם, חתוכה לפיסות בגודל 6-7 ס"מ


1/2 כפית פלפלון צ'ילי יבש כתוש


מלח, פלפל שחור


אגוז מוסקט מגורר


250 גרם גבינת ריקוטה



לאפייה:
שמן זית


1 חבילה (250 גרם) קנלוני


200 גרם כדורי גבינת מוצרלה רכה, חתוכים ל-2-3 פרוסות


200 גרם גבינת פרמזן, מגוררת


1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה


מלח, פלפל לבן


אגוז מוסקט מגורר



שימון התבנית:
תרסיס שמן בטעם שמן זית/ קנולה


אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

התרד:

  • שמים במחבת גדולה את השמן, מוסיפים את הבצל ואת החמאה, מחממים ומטגנים כמה דקות עד שהחמאה נמסה והבצל שקוף ומתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את השום ואת התרד ומטגנים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, כ-5 דקות, עד שהתרד מתרכך.

הדלעת:

  • משמנים קצת את התבנית.
  • מסדרים את פיסות הדלעת בתבנית, יוצקים עליה עוד שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל לבן ובצ'ילי הכתוש וזורים מעט אגוז מוסקט.
  • מכסים ברדיד אלומיניום וצולים 30 דקות.
  • מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד 10 דקות עד שהדלעת רכה מאוד ומתחילה להזהיב.
  • מוציאים את התבנית מהתנור מעבירים את הדלעת לקערה גדולה.
  • מועכים במועך פירה, לקבלת מחית.
  • מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים.
  • מתבלים את התרד במלח, בפלפל ובאגוז המוסקט ומערבבים.
  • מסירים מהכיריים. מעבירים לקערת הדלעת ה ומערבבים.
  • מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות).

מילוי הקנלוני:

  • משתמשים בשקית זילוף מוכנה (או מכינים שקית זילוף משקית ניילון המיועדת לסנדוויצ'ים).
  • ממלאים אותה במלית. חותכים את אחת הפינות התחתונות ומזלפים לתוך הקנלוני, על ידי שלוחצים וסוחטים את השקית בזהירות.
  • משנים את התבנית ומניחים בה הקנלוני הממולאים זה לצד זה אך לא צמודים ממש.

אפייה:

  • מניחים על הקנלוני את פרוסות גבינת המוצרלה ומטפטפים משמן הזית.
  • זורים מחצית מגבינת הפרמזן המגוררת, מורחים את השמנת החמוצה ומסיימים בשאר גבינת הפרמזן.
  • אופים 30-25 דקות, עד שהכל זהוב ומבעבע. מגישים.

 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן


למתכונים נוספים מהתוכנית:

קציצות טונה ותירס

עוגת אקלייר שוקולד

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10