אוכל
גלילות פילו תפוחים עם סילאן
רעיון נפלא לשטרודל ישראלי: תפוחים מתובלים בקינמון, עלי פילו עם מעט שקדים טחונים וסילאן מתקתק שעושה את כל ההבדל
גלילות פילו תפוחים עם סילאן דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

שטרודל ישראלי! הסילאן מעניק לתפוחים טעם וגוון עמוקים עם קריצה למטבח המקומי.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות | שטרודל אחד | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

6 עלי פילו


100 גרם חמאה מומסת


2 כפות שקדים טחונים


 

למלית התפוחים:
3 תפוחי עץ, חתוכים לקוביות


30 גרם חמאה


1/2 כוס (125 גרם) סילאן טבעי "תמר כנרת"


מעט קינמון


1/3 כוס צימוקים קטנים


 

להגשה:
אבקת סוכר


אופן הכנה:

  • שמים תפוחי עץ, חמאה וסילאן במחבת ומאדים עד שהחמאה נמסה.
  • מתבלים במעט קינמון, מוסיפים צימוקים ומבשלים 5 דקות עד שקוביות התפוחים מתרככות מעט.
  • מורידים מהכיריים ומצננים.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מברישים עלי פילו בחמאה מומסת ומניחים בחפיפה זה על גבי זה.
  • מפזרים שקדים טחונים על כל העלה ומסדרים את מלית התפוחים והסילאן בשליש התחתון של העלה בשורה לכל אורכו.
  • מקפלים את הבצק מעל המלית ומגלגלים.
  • חותכים למנות בגודל 4-3 ס"מ אבל לא עד הסוף, ומניחים בתבנית. מורחים חמאה מומסת.
  • אופים 25 דקות עד שמתקבל מאפה זהוב-שחום.
  • פורסים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים מייד.

 

לגרסה טבעונית: מחליפים את החמאה בשומן קוקוס.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10