אוכל
רול תמרים וגבינה כחולה
הנה מתכון מאוד לא שגרתי לספרינג רולס, ויחד עם זאת הוא מצליח להפתיע ולרענן. מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין מתוך "המטבח הצמחוני של 'על השולחן"
ספרינג רול תמרים ורוקפור דן לב | סגנון: דלית רוסו

לכאורה החומרים שממלאים את הרולים הללו נראים לא קשורים זה לזה, אבל ברגע שמוסיפים את הרוטב החמצמץ כל אחד תופס בטבעיות את מקומו.

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים לרוטב:

1/4 כוס רוטב סויה איכותי


1/4 כוס חומץ אורז (או רגיל)


1 כפית סוכר



לספרינג רולס:
8 דפי אורז


16 תמרים חתוכים לרבעים (רצוי אמרי או חיאני)


1 חבילה (100 גרם) עלי בייבי


1 כוס בוטנים, קצוצים


160 גרם גבינת רוקפור עדינה, מפוררת
1/2 צרור עירית קצוצה דק (או גבעולים של 3 בצלים ירוקים קצוצים דק)


אופן הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  • מכינים מגש עם מי ברז פושרים ועורכים את החומרים בצלוחיות נפרדות.
  • טובלים דף אורז במגש המים לכמה שניות עד שהוא מתרכך ומעבירים למשטח עבודה יבש.
  • עורכים תמרים בנדיבות בפס רוחבי במרכז הדף.
  • מסדרים מעל עלי בייבי, מפזרים 2 כפות בוטנים, מוסיפים רוקפור ומסיימים ב-2 כפות עירית קצוצה (חשוב שפס המילוי לא יגיע לגמרי לשוליים).
  • מקפלים את הקצה הרחוק מעל המלית.
  • מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים את הגליל לכיוון הגוף.
  • ממשיכים כך עם שאר דפי האורז.
  • מחלקים את הרוטב לצלוחיות טבילה אישיות, חוצים כל ספרינג רול ומגישים 4 חצאים לכל סועד.

 

גיוון: מחליפים את החומץ שברוטב בתרכיז תמרינדי.

 

מחפשים עוד מתכונים מהמזגין "על השולחן"? כנסו לאתר שלהם


מחפשים עוד מתכונים עם תמרים? נסו את אלה:

עוגת תמרים בחושה ומהירה

רולדת תמרים ואגוזי מלך

עוגיות תמרים ללא אפייה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10