אוכל
סלט בורגול, תמרים ופקאן
רות אוליבר מגישה סלט אנרגיה מפנק במיוחד עם קינמון וג'ינג'ר. התיבול המשולב ברוטב מחמיא לטעמי הירקות והתמרים ויוצר סלט מושלם לארוחה קלה
סלט בורגול ותמרים דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | רמת קושי: קל

מצרכים לסלט:

 

1/2 כוס בורגול גס, שהושרה שעה במים חמים


1 בצל אדום חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ


3 גבעולי סלרי קצוצים (עם העלים)


1/2 צרור בצל ירוק, קצוץ


1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה


1/2 צרור כוסברה, קצוצה


1 גזר, מגורר גס


100 גרם אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים גס


3 כפות שומשום קלוי


12-10 תמרי מג'הול (כ-250 גרם) חתוכים גס


 

לרוטב:
6 כפות שמן


4 כפות מיץ לימון סחוט טרי


1 כף חומץ בלסמי


1 שן שום, כתושה


1 כפית ג'ינג'ר, מגורר


2 כפות סילאן


1/2 כפית קינמון


מלח


 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה.
  • מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה.
  • יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

 

מה עוד עושים עם מג'הול?

  • קוצצים ומוסיפים לסלט ירוק עם ויניגרט חרדל וסילאן.
  • מוסיפים לדייסת שיבולת שועל בזמן הבישול במקום סוכר.
  • מגלענים וממלאים בפיסת מרציפן. מנקדים בשבבי שקדים.
  • מגלענים ומניחים מעט שמנת חמוצה ואגוז מלך או פקאן.

 

גיוון: לגרסה קלילה יותר מחליפים את תמרי המג'הול בתמרי ברהי צהובים או בחיאני לחים.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10