אוכל
שווארמה טלה אפויה
איתמר סרולוביץ' ושרית פקר חולקים איתנו מתכון נפלא לשווארמה טלה אפויה - בשר רך ועסיסי שממש מתפרק מהעצם עם פרוסות ומשחת בצל ותבלינים שעוטפים את הנתח מוסיפים לארומה ולעסיסיות
שווארמה טלה פטרישה ניבן

איתמר סרולוביץ' ושרית פקר הפכו את האהבה שלהם למטבח הים תיכוני (וזה לזה) לסיפור הצלחה פנומנלי: מסעדה שסחטה מחמאות מהמבקרים הלונדוניים הכי קשוחים, ספר בישול שמככב ברשימות רבי המכר ותוכנית טלוויזיה שבה הם מלמדים את האירופאים להכין פלאפל.

 

במתכון לשווארמה טלה אפויה, הבשר נצלה במשך שלוש שעות וחצי, שבמהלכן מורידים בהדרגה את טמפרטורת הצלייה ומשקים את הנתח בנוזלי הצלייה. התהליך מבטיח בשר רך ועסיסי שממש מתפרק מהעצם. פרוסות בצל בתחתית התבנית ומשחת בצל ותבלינים שעוטפת את הנתח מוסיפים לארומה ולעסיסיות.

 

סוג מתכון: בשר | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: כמעט 4 שעות | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

1 כתף טלה עם העצם (במשקל של 2-1.8 ק"ג)


4 בצלים


3 כפיות ראס אל-חנות


2 כפיות מלח


1/2 כפית פלפל לבן


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • טוחנים 2 בצלים, ראס אל-חנות, מלח ופלפל למחית במעבד מזון.
  • פורסים את 2 הבצלים הנותרים לטבעות ומניחים בתחתית תבנית צלייה עמוקה, שיכולה להכיל את הבשר בנוחות.
  • מושחים כתף טלה במחית הבצל והתבלינים מכל הצדדים ומניחים על מצע הבצלים.
  • מעבירים את התבנית (לא מכוסה) לתנור וצולים 40-30 דקות עד שהבשר משחים מעט.
  • יוצקים מים לתבנית כך שיגיעו למחצית גובהו של נתח הטלה ומכסים את התבנית במכסה או ברדיד אלומיניום.
  • מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-200 מעלות וצולים שעה.
  • מוציאים את התבנית, מסירים את המכסה ובעזרת כף נוטלים מהנוזלים שבתחתית ומשקים את חלקו העליון של הנתח.
  • מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות.
  • מכסים את התבנית, מחזירים לתנור וצולים שעה.
  • שוב מוציאים את התבנית מהתנור ושוב משקים את חלקו העליון של הנתח בנוזלים שנקוו בתחתית התבנית.
  • מכסים את התבנית, מחזירים לתנור ואופים שעה נוספת.
  • מגישים חם למרכז השולחן לצד סלט כרוב ורימונים מתובל בהרבה מיץ לימון, טחינה, קערית עם עלי נענע וצלוחית פלפלים חריפים.

 

מחפשים מתכונים נוספים ממגזין "על השולחן"? כנסו לאתר שלהם או בדקו את אלה:


מחפשים עוד מתכונים מבשר טלה? נסו את אלה:

פסטייה טלה עם פירות יבשים, אגוזים וקרמל רימונים

שוק טלה עם שזיפים ואגוזים

אוסובוקו טלה

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10