אוכל
4 מתכונים הולנדים טעימים במיוחד
רגע לפני שישראל אהרוני וגידי גוב מגיעים להולנד, הכנו לכם 4 מאכלים לאומיים שכל הולנדי מכיר מיום היוולדו, ושאתם תוכלו לנשנש מול המסך. החל מצ'יפס שמן עם מיונז, דרך מיני פנקייקס ועד לאוליבולן - סופגניה הולנדית עם צימוקים מושרים בברנדי

כשחושבים על אוכל הולנדי, יש מעט אסוציאציות שעולות לנו לראש, ביניהן צ'יפס, גבינות מקומיות, מגוון טוסטים (האם ואננס משל) נפוצים ועוד מאכלים שמנוניים שהולכים טוב עם אלכוהול או אחרי ביקור בקופי-שופ מקומי. לפני שגידי ואהרוני לוקחים אתכם לטיול קולינרי בהולנד, הנה מספר מתכונים שתוכלו להכין בבית מול הטלוויזיה:

מיני פנקייקס

מיני פנקייקס flickr, a little tune

מי אמר שחייבים לקנות מחבת מיוחדת? הנה פטנט להכנת פנקייקס הולנדיים קטנים וחמודים בלי מאמץ או השקעה כספית. ברחובות תוכלו למצוא עשרות דוכנים שמציעים את הממתק הלאומי הזה עם מייפל, שוקולד ואפילו ריבת חלב. בהולנדית הם נקראים פופרציס והם הולכים נפלא עם כל סוג של גלידה. למתכון >> לחצו כאן

 

צ'יפס במיונז

רק צ'יפס | Pommes Frites Mashabke Niki Walker

אם יצא לכם לטייל באמסטרדם, בוודאי נתקלתם בחנויות קטנות שמוכרות דבר אחד בלבד: גביעי צ'יפס עם תוספת מיונז. השם הרשמי שלהם הוא "פאטאט", ומדובר בחתיכות שמנמנות של תפוחי אדמה מטוגנים שמוגשות בדרך כלל עם תוספת של 2-3 רטבים. יש שיגידו שמדובר במאנץ' נפלא אחרי חוויה מעושנת כזו או אחרת, ויש שיחשבו שהם נפלו על הראש - מיונז ולא קטשופ? הסרטון הבא מדגים את אופן ההכנה, צעד-אחר-צעד, איך מכינים צ'יפס פריך וממכר שלא תוכלו להפסיק לאכול. לסרטון שהוא גם מתכון >> לחצו כאן

אוליבולן - סופגניה הולנדית עם צימוקים בברנדי

אוליבוגן - סופגניות הולנדיות קרן ביטון כהן

אוליבולן (בהולנדית "כדורים משומנים") היא הגרסה הלאומית לסופגנייה. לעומתנו, שמסתפקים בריבה פשוטה ולא מתוחכמת, ההולנדים מוסיפים לה צימוקים שהושרו בברנדי, גרידת לימון בשביל ארומה - ורק תדמיינו את הציפוי. קל מאוד להכין את הסופגנייה הזו בבית, והטעם? ממכר. למתכון >> לחצו כאן 

ביטר-בולן - כדורי בשר עטופים בפירורי לחם

ביטר בולן dutchsnacksthailand.com

בהולנד נוהגים לאכול ליד הבירה מזונות שומניים ומשמינים: צ'יפס, גבינות מקומיות, מגוון טוסטים (האם ואננס משל) נפוצים, אך חביב הקהל הוא ה"ביטר-בולן" - כדורי קרוקטים חביבים, שאוהבים לשבת ליד בירה. מדובר במתכון קלאסי לניצול שאריות צלי, גולש, עוף ממרק ועוד . גם אם השאריות כוללות רוטב וירקות, מה טוב, הכול ילך פה. למתכון >> לחצו כאן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10