אוכל
מתכון לוישיסואז • מרק כרישה ותפוחי אדמה
בשבוע חורפי זה חולק איתנו השף איל לביא את הגרסה שלו לקלאסיקה צרפתית: מתכון למרק כרישה עם תפוחי אדמה, שום, שומר ויין לבן, שעונה לשם וישיסואז
מרק כרישה ותפוחי אדמה אפיק גבאי

סוג מתכון: טבעוני/פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה 6 מנות | רמת קושי: קל 

מצרכים:
1/4 כוס שמן זית


1 ק"ג (3-5 יחידות) תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות


1/2 ק"ג (2-3 יחידות) כרישה, שטופה היטב וחתוכה לפרוסות דקות


שיניים מראש שום אחד, קלופות ופרוסות


1-2 פקעות שומר, חתוכות לקוביות


1-2 כוסות יין לבן


1/4 כפית כורכום


מלח ופלפל לבן טחון


אופן הכנה:

  • מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הכרישה, תפוחי האדמה, השום והשומר ומאדים על להבה נמוכה אגב ערבוב כ-10 דקות.
  • מוסיפים את היין הלבן ומבשלים על להבה גבוהה, עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין.
  • מוסיפים את הכורכום ומתבלים במעט מלח ופלפל. מוסיפים 4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות, עד שכל הירקות התרככו.
  • טוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר ידני. אם צריך מוסיפים מעם מים למרקם דליל יותר.
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים, ביחד עם שמנת חמוצה ופפריקה מעושנת.

 

המתכון באדיבות איל לביא, שף המסעדות רוקח 73רוקח שוק ורוקח ים

 

מחפשים מתכונים מרקים נוספים? נסו את אלה:

מרק עגבניות ופתיתים

מרק עוף ויטנאמי עם ירקות ואיטריות

מרק מיניסטרונה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10