אוכל
שבלול שמרים "דאבל שוקולד"
הקונדיטור אורן גירון מאושר שהגשם הגיע, בעיקר מפני שזו הזדמנות מצוינת להכין עוגת שמרים עם המון שוקולד שתלך מצויין עם כוס תה או קפה
שבלול שמרים דאבל שוקולד אפיק גבאי

שבוע טוב,

 

השבוע הבטיחו גשם ועמדו בציפיות. אני שמח מאוד!

ועוד מחכה לנו שבוע עמוס גשמים נוסף - כך שעוגת שמרים נוספת יכולה להיכנס אל התנור.

נכון שהכנו גם עוגת שמרים גם בטור הקודם, אבל מי אמר שיש דבר כזה יותר מידי שעוגות שמרים?!

 

בשבוע האחרון החל קורס אפייה למתקדמים בבית הספר "עושים בישול" בשם "טרילוגיית השמרים" שמתמקד באפיית עוגות שמרים ומאפי בוקר. מיותר לציין כי הקורס התמלא בזריזות. יש משהו בעניין השמרים שמדביק את האנשים המכורים ב"שגעת' ללמוד ולדעת עוד.

 

עוגה זו היא דוגמא לכך - טכניקת מילוי עוגה וציפוי עוגה בשוקולד. ממש פצצת שוקולד, או כפי שקראתי לה- 'דאבל שוקולד'

כללי הכנתה והדגשים זהים לחלוטין להכנת עוגת השמרים האחרונה שהכנו (קראנצ תפוז נוגט עגול), אך עיצובה מעט שונה: מדובר ברולדה אותה מותחים בעדינות לאורך עד שמתקבלת רצועה ארוכה פי 3 מאורכה המקורי ואז מלפפים אותה סביב עצמה, ליצירת שבלול. מתפיחים ואופים. את ציפוי השוקולד יוצקים על גבי העוגה רק לאחר שהצטננה ומייצבים אותה במקרר לשעה לפני שפורסים ומתענגים.

 

תראו איזו יפה היא! 

בהצלחה ושבוע חורפי נעים, 

אורן גירון

 

כך זה נראה לפני שמסתערים עליה. שבלול שמרים דאבל שוקולד אפיק גבאי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: כמעט 8 שעות | תבנית בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:

 

400 גרם קמח לחם קשה


80 גרם סוכר


5 גרם מלח


8 גרם שמרים יבשים או 16 גרם שמרים טריים


2 חלמונים


100 גרם חלב


120 גרם חמאה רכה


 

למילוי:

100 גרם חמאה רכה


100 גרם שוקולד מריר, מומס


100 גרם שוקולד חלב, מומס


20 גרם קורנפלור


1 חלבון


 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר


30 גרם שמן


 

אופן הכנת הבצק:

  • במיקסר מצויד בוו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק ולשים 2 דקות.
  • מאחדים את הבצק, עוטפים ומניחים בקירור ל-6 שעות לפחות.

המילוי:

  • מערבבים היטב את כל החומרים לתערובת אחידה.

הרכבה:

  • מרדדים את הבצק לעלה מלבני רחב ובעובי של 3 מ"מ על משטח מקומח.
  • מורחים את כל כמות המילוי מעליו ומגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה וצרה.
  • מלפפים את הרולדה סביב עצמה לצורת שבלול ומנחים בתוך תבנית האפייה.
  • מכסים ומניחים למנוחה של שעה.
  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים את העוגה 35 דקות. מצננים.

הציפוי:

  • מעל באן מארי ממיסים את השוקולד והשמן.
  • מצננים לחום של 36 מעלות (סביב חום הגוף).
  • משחררים את העוגה מהתבנית.
  • מניחים על רשת ומזגגים לציפוי מלא.
  • מניחים לייצוב ומעבירים לצלחת הגשה.

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

מחפשים עוד מתכונים עם שמרים של אורן גירון?

עוגת קראנצ נוגט-תפוז

עוגת שושני שמרים במילוי שוקולד מריר

בריוש שוקולד שובב

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10