אוכל
פסטה עם אנשובי, צימוקים וצנוברים
מנת פסטה בדיוק כמו בסיציליה: שילוב מושלם בין אנשובי, צימוקים מתוקים וצנוברים. איילת הירשמן במנה שתכנס לפנתיאון המתכונים שלכם
פסטה אנשובי וצימוקים מתוך התוכנית פשוט וטעים

כשאין לי כלום בבית, ואני רעבה, אני מכינה את מנת הפסטה הזאת - כי היא מורכבת כולה ממוצרים שיש בבית. חוץ מהפטרוזיליה, וזה גם המרכיב היחידי שאם אין - אז אפשר לוותר עליה ועדיין יצא מעולה. ההשראה למנה הזאת היא מסיציליה שבאיטליה, אי אפשר לטעות בה, כי והמרכיבים מאוד סיצלאניים - פסטה, צימוקים, אנשובי משומר וצנוברים. זה עובד נפלא ביחד. היא כל כך טעימה, שלפעמים אני מחכה שלא יהיה לי כלום בבית, כדי להכין אותה

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1 חבילה ספגטי מחיטה מלאה


1/2 כוס צימוקים


1 כפות שמן זית


1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס


1 כפית פלפלוני צ'ילי יבש קצוצים או 1/2 כפית טריים, פרוסים דק


4 פילטים של אנשובי משומרים בשמן זית


קליפה מגוררת מכ-1/2 לימון



אפשרות להגשה:

פטרוזיליה קצוצה


 

אופן הכנה:

  • הספגטי: מבשלים את הספגטי בסיר עם הרבה מים לפי הוראות היצרן. מסננים.
  • שמים את הצימוקים בקערה ויוצקים עליהם מים חמים.
  • מחממים את השמן במחבת גדולה שיכולה להכיל גם את הפסטה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית 10 דקות, עד שהוא מזהיב.
  • מוסיפים את הפלפל החריף, מערבבים, מוסיפים שניים מהאנשובי ומטגנים אותם קצת תוך שמפוררים אותם בכף עץ, כך שממש יימסו לתוך השמן.
  • קוצצים גס את שני הפילטים הנותרים של האנשובי.
  • מסננים את הצימוקים ומוסיפים אותם למחבת יחד עם האנשובי הקצוצים, ומטגנים יחד עוד כדקה.
  • מוסיפים את קליפת הלימון, ומערבבים.
  • מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים כדקה-שתיים יחד - הכי קל לערבב בעזרת מלקחיים.
  • מעבירים לצלחות, אפשר לזרות פטרוזיליה למעלה. מגישים.

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

לשאר המתכונים מהתוכנית:
כרובית שלמה בתנור ברוטב אדום לוהט

עוגת תפוחים וסילאן טבעונית

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10