אוכל
עוגה של חורף • תפוזים בחושה
חוץ מלשמח מבוגרים וילדים, העוגה הזו גם קלה להכנה - כמעט מתערבבת מעצמה - והיא רכה ומושלמת עם כוס תה ליד. לגזור ולשמור לימים קרים
עוגת תפוזים בחושה מתוך התוכנית פשוט וטעים

כשאנחנו חוזרים מהגן ונכנסים לבית החם, עם מעילים ובוץ על המגפיים, והבן שלי שואל, "יש עוגת תפוזים כתומה שלך?", ואוכל אותה - פרוסה בכף הרכה שלו, פירורים מסביב לפה ואושר בעיניים - אני יודעת שחורף באמת. חוץ מלשמח ילדים ומבוגרים, העוגה הזאת גם קלה לגמרי להכנה, אפשר לומר - כמעט מתערבבת בעצמה, והיא רכה ומיטיבה.

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | בבקה 24 ס"מ/תבנית 26 ס"מ | קושי: בינוני

מצרכים לתפוזים:

 

2 תפוזים, בשלים וכתומים, עם הקליפה, חתוכים לרבעים


1 כוס (200 גרם) סוכר


1 כוס (200 מ"ל) מים



לעוגה:
4 ביצים


1 ו-1/2 כוסות סוכר


1 כוס (200 מ"ל) מיץ תפוזים


קליפה מגוררת מ-1 תפוז כתום


1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח


1 ו-1/2 כוסות (250 מ"ל) שמן קנולה או שמן תירס


ספריי חמאה לשימון התבנית



אפשרות להגשה:
אבקת סוכר


אופן הכנת התפוזים:

  • שמים בסיר את המים ואת הסוכר ומביאים לרתיחה, עד שהסוכר נמס ומתחיל להיווצר סירופ.
  • מוסיפים את רבעי התפוזים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-40 דקות, עד שהם ספוגים לחלוטין בסירופ הסוכר והוא מצטמצם (בודקים מדי פעם ואם חסרים נוזלים בסיר מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל). מצננים.
  • מעבירים את התפוזים עם הסירופ למעבד המזון (שומרים את הסירופ במחבת בינתיים).
  • מעבדים את התפוזים למחית במעבד המזון. מעבירים לקערה.
  • מוסיפים את הסירופ שנשמר במחבת לקערה ומערבבים.

העוגה:

 

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • משמנים את התבנית.
  • שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים 3-4 דקות, עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח. מסירים מהמערבל.
  • מוסיפים פנימה שליש ממחית התפוזים ואת מיץ התפוזים וקליפת התפוז ומערבבים.
  • מוסיפים עוד שליש ממחית התפוזים וחצי מהקמח ומערבבים, מוסיפים את השמן ואת שאר מחית התפוזים והקמח ומערבבים לעיסה אחידה - לא מערבבים יותר מדי, כי אחרת העוגה עלולה לצאת קשיחה.
  • יוצקים לתבנית.
  • אופים 40-45 דקות עד שהעוגה יציבה, וזהובה, וקיסם הננעץ לתוכה יוצא כשעליו פירורים. מוציאים.
  • אם אופים בתבנית פרח או בבקה - הופכים בזהירות.
  • זורים אבקת סוכר ומגישים.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10