אוכל
מתכון לסלט קוסקוס, בטטה אפויה ואגוזי קשיו
בריאות בקלות: סלט נהדר שאפשר להכין בבוקר ולקחת לעבודה עם קוסקוס מלא, בטטה אפוייה מתקתקה, אגוזי קשיו פריכים, חמוציות והמון עשבי תיבול רעננים
שילוב מנצח של צבעים, טעמים ומרקמים אפיק גבאי

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:
2 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות


4 כפות שמן זית לבטטות+שמן זית לתיבול הסלט


כפית רוטב חריף שאוהבים


מלח ופלפל שחור גרוס


½ חבילה קוסקוס מלא


חופן קטן חמוציות מיובשות או צימוקים שחורים


חופן קטן אגוזי קשיו קלויים, קצוצים גס


1/3 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק (אפשר גם יותר)


אופן הכנה:

  • מסדרים את קוביות הבטטה בשכבה אחידה בתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל 4 כפות משמן הזית ומתבלים ברוטב החריף, מלח ופלפל.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25-30 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין ומזהיבות מעט. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.
  • בזמן שהבטטות בתנור, מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה, נותנים לו להתקרר ומפוררים כדי שלא יהיה גושים. מעבירים לקערה גדולה.
  • מוסיפים את החמוציות, האגוזים הקצוצים ועשבי התיבול.
  • מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים.
  • גיוון: אפשר לערבב אל הסלט כפית גדושה ממרח לימונים כבושים.

 

>> לעוד מתכונים וכתבות של עוז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10