אוכל
הכי חורף: מתכון למרק ירקות עם קוסקוס
מחמם את הבטן בלילה קר • מרק ממש פשוט בטעמים של ילדות, עם קוסקוס עבה, ירקות שורש, עגבניות טריות וגרגרי חומוס
מרק קוסקוס וירקות אפיק גבאי

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות


2-3 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות


2 גבעולי סלרי, קצוצים דק


2-3 שיני שום, פרוסות דק


1 שומר גדול, חתוך לקוביות קטנות*


3-4 כפות שמן זית


1 כף רסק עגבניות


1 כוס גרגרי חומוס מבושלים** (עדיף שהכנתם לבד אבל אפשר גם קפואים)


½ 1 ליטר מים או ציר ירקות


6 כפות קוסקוס עבה (לא מבושל)


מלח ופלפל שחור גרוס


אופן הכנה:

  • מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים על להבה בינונית עד שהירקות התרככו ונראים שקופים - בערך 10 דקות.
  • מגבירים את הלהבה, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה.
  • מכסים במים או ציר, מוסיפים את החומוס ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על להבה נמוכה עד שכל הירקות התרככו.
  • מוסיפים את הקוסקוס ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהקוסקוס התנפח והתרכך. אם צריך, מוסיפים עוד מים לדילול.
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.

 

* במקום שומר ניתן לשים כרובית קטנה, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה או ארטישוק ירושלמי.

** ניתן להחליף את החומוס בשעועית מבושלת.

 

לעוד מתכונים וכתבות של עז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10