אוכל
שעועית ירוקה מוקפצת עם רוטב טחינה אסייתי
תמרה אהרוני משדרגת את התוספת השגרתית של השעועית הירוקה והופכת אותה למנה עם טוויסט ישראלי- אסייתי: טחינה עם ג'ינג'ר, סויה ומיסו
שעועית ירוקה ברוטב אסייתי קרן ביטון כהן

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 2-3 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

300 גרם שעועית ירוקה שטופה


3-4 כפות שמן זית


3 שיני שום, כתושות


מלח פלפל


 

לרוטב הטחינה:
4-5 כפות טחינה גולמית


1-2 כפות רוטב סויה


1 כף מיסו


1 כפית שורש ג'ינג'ר, קצוץ


1/2 כפית סוכר


1 כף מיץ לימון


מים קרים


2 כפות שומשום קלוי


 

אופן הכנה:

  • קוטמים את השעועית משני הקצוות.
  • בסיר גדול עם מים רותחים וקצת מלח חולטים את השעועית ללא מכסה כ4-5 דקות.
  • במחבת גדולה שמים את השמן והשום הכתוש.
  • כשהשמן חם מכניסים את השעועית המלח והפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות עד שהשעועית מצופה בשמן ושום.
השעועית מוכנה וטעימה מאוד ככה! אבל, אפשר לשדרג ולהכין לה גם רוטב טחינה אסייתי:

  • בקערית מערבבים את כל מרכיבי רוטב הטחינה מלבד המים לתערובת אחידה.
  • כשהתערובת אחידה מוסיפים מים לאט לאט תוך כדי ערבוב עד שמגיעים לדלילות הרצויה.
  • יוצקים על השעועית.
  • מפזרים מעל 2 כפות שומשום קלוי.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10