אוכל
פסטה קרבונרה ישראלית
כשהימים קצרים והלילות מתקררים, כיף להתכרבל בערב עם פסטה בשמנת, חלמונים וגבינת פרמז'ן. איילת הירשמן במתכון איטלקי עם טוויסט ישראלי
פסטה קרבונרה ישראלית יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ'

זו לא הגרסה המקורית של הקרבונרה (שמבשלים בדרך כלל עם פרוסות של בייקון), אבל היא מצוינת, ומצליחה תמיד כארוחת ערב לשניים - אבל גם כארוחת ערב לאחת היא רעה בכלל. למרות שהמקור מבושל בדרך כלל עם ספגטי, לדעתי הרוטב עובד טוב גם עם פסטה על בסיס ביצים, פפרדלה למשל. בקיצור, תכינו עם מה שיש לכם בבית, ותשתו עם זה יין לבן.

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 1-2 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לפסטה:

 

1/2 חבילה (250 גרם) פסטה פפרדלה


2/3 כפית מלח



לרוטב:
2/3 כוס שמנת מתוקה


3 חלמונים


1/4 כפית מלח


פלפל שחור גרוס טרי


2 כפות שמן זית


2 שיני שום, פרוסות דק


2 כפות יין לבן או ורמוט (למשל מרטיני)


1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן, מגוררת



להגשה:
גבינת פרמזן, מגוררת


פלפל שחור גרוס טרי


פטרוזיליה קצוצה


אופן הכנת הפסטה:

 

  • מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את המלח ואת הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.
  • לפני שמסננים, שומרים כחצי כוס ממי בישול הפסטה בצד. מסננים.

 

הרוטב:

 

  • שמים בקערה את החלמונים, מוסיפים את השמנת ו-1/4 כפית מלח, וטורפים מעט במזלג.
  • במחבת גדולה ורחבה - כזאת שתכיל את כל הפסטה בסוף הבישול - מחממים את שמן הזית, ומטגנים את השום על להבה בינונית-נמוכה רק עד שהוא מזהיב קלות.
  • מוסיפים את היין (או הוורמוט) ומחממים על להבה בינונית-גבוהה כדקה, עד שהוא מתאדה מעט.
  • מוסיפים את הפסטה, מערבבים כדי שכולה תכוסה בנוזלים, מוסיפים את תוכן קערת השמנת והחלמונים ומערבבים כדי שהרוטב יכסה את כל הפסטה.
  • מוסיפים מעט מהמים של בישול הפסטה ששמרנו, מבשלים עוד דקה שתיים תוך ערבוב, מוסיפים את גבינת הפרמזן ומעט מלח, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות תוך ערבוב רצוף עד שמתקבל רוטב סמיך שעוטף את כל הפסטה אבל עדיין משאיר קצת רוטב בתחתית הסיר.
  • מעבירים לצלחות, זורים עוד פרמזן ופלפל שחור גרוס ואם רוצים גם פטרוזיליה קצוצה, ומגישים מיד.

 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

לשאר המתכונים מהתוכנית:
חזה עוף ספייסי בטורטיה
עוגת חלב קוקוס ולימון בחושה

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10