אוכל
פשטידת פסטה עם קישואים וזיתים
בדיוק לכבוד מזג האוויר הקריר, ישראל אהרוני מכין פשטידת פסטה עם קישואים, זיתים ורוטב באשמל ממכר. סלט קטן בצד ואתם מסודרים
פשטידת פסטה עם קישואים וזיתים קרן ביטון כהן

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: רבע שעה | זמן כולל: שעה | רמת קושי: בינוני

מצרכים:


1 חבילה פסטה צינורית מעוקלת


4 כפות שמן-זית


1 בצל סגול, חתוך לקוביות


2 קישואים, חתוכים לקוביות


3 עלי מרווה


2 שיני שום


1/2 כוס זיתי קלמטה, פרוסים


מלח ופלפל


 

רוטב בשאמל:
80 גרם חמאה


3 כפות קמח


3 כוסות חלב


מלח, פלפל


אגוז מוסקט


כוס פרמזן, מגורדת


אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על גבי האריזה ומסננים.

 

הכנת הבשאמל:

  • בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ4-5 דקות.
  • מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מתמיד במשך דקה.
  • מוסיפים את החלב, השמנת והתבלינים וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך מעט.
  • מורידים מהאש ומוסיפים את הגבינה, מערבבים היטב.
  • במחבת אחרת מטגנים את הבצל, השום, המרווה, הבצל והזוקיני כחמש דקות.
  • מכבים ומערבבים עם הפסטה והזיתים.
  • מערבבים אל השבאמל 4\3 כמות הגבינה ומערבבים עם הפסטה.
  • מפזרים מעל את שאר הגבינה ואופים בחום של 180 מעלות לחצי שעה.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10