אוכל
עוגיות חוויאג' ופירות מיובשים
מה שעובד בפינג'אן עובד טוב גם כאן — אבקת קפה שחור ותערובת חוויאג' מבשמים את העוגיות; ג'ינג'ר, שוקולד והדרים מעמיקים את טעמי המריר-מתוק. עוגיות מושלמות לקפה
עוגיות חוויאג' ופירות מיובשים רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 18 עוגיות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

210 גרם (½1 כוסות) קמח תופח


1 כפית קפה שחור טחון


2 כפיות חוויאג' לקפה


100 גרם פצפוצי שוקולד מריר קטנטנים


1 כף ג'ינג'ר מסוכר קצוץ


3 כפות תערובת פירות הדר מסוכרים וקצוצים


120 גרם חמאה רכה


1/2 כוס (100 גרם) סוכר


1 שקית סוכר וניל


אופן הכנה:

  • מערבבים קמח עם קפה, חוויאג', שוקולד ופירות מיובשים קצוצים בקערה לתערובת אחידה.
  • מערבלים חמאה, סוכר וסוכר וניל במיקסר עם וו גיטרה דקה-שתיים למרקם אחיד.
  • מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים דקה-שתיים לבצק אחיד.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • יוצרים מהתערובת כדורים בגודל 4-3 ס"מ. מניחים בתבנית ומקררים שעתיים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מוציאים את העוגיות מהמקרר ומעבירים לתנור.
  • אופים 15 דקות ובודקים - אם העוגיות מעלות ניחוח, מוצקות ויציבות בשוליים ומעט רכות במרכז - הן מוכנות. אם לא, נותנים להם דקת אפייה נוספת ובודקים שוב. המרכז אגב יתייצב בקירור.
  • מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבועיים.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10