אוכל
מתכון לסלט קוסקוס עם רימונים, חומוס ושקדים
מקסימום וואו במינימום עבודה: סלט יפהפה של קוסקוס, זרעי רימונים אדומים, גרגרי חומוס נימוחים ושקדים קלויים בשביל הפריכות
סלט קוסקוס רימונים Fotolia.com

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:
גרגרים מחצי רימון


1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש בקפואים שהופשרו)


חופן קטן שקדים פרוסים


גרדה מגוררת דק מתפוז אחד


½ חבילה קוסקוס


עלים מ-3-4 גבעולי טימין


מלח ופלפל שחור גרוס


3-4 כפות שמן זית


מיץ מ-1/2 לימון

אופן הכנה:

  • מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה.
  • בזמן שהקוסקוס מושרה/מאודה/מתבשל במיקרוגל, שמים את פרוסות השקדים במחבת מעל להבה בינונית.
    קולים (ללא שמן) אגב ערבוב מתמיד, עד שהשקדים שינו צבעם לזהוב ומפיצים ריח אגוזי - לוקח בערך 2-3 דקות. מעבירים לצלחת ומניחים להם להתקרר.
  • מפוררים את הקוסקוס בקערה ונותנים לו להתקרר מעט.
  • מוסיפים את החומוס, השקדים, גרידת התפוז, הטימין וזרעי הרימון.
  • מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם ומערבבים בעדינות.
  • מגישים מיד או שומרים בקופסה במקרר כיומיים.

 

לעוד מתכוני קוסקוס מעולים:
סלט קוסקוס מלא עם בטטות וקשיו
מרק ירקות וקוסקוס
קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים
קציצות עוף פריכות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10