אוכל
ריזוטו פורציני וכורכום טרי
למי שקצת נמאס לו מהמתכונים הרגילים לריזוטו, הנה אחד מאתגר למדי: במקום ציר ירקות משתמשים במים שהושרו בפטריית פורצ'יני ובפנים מתחבא לו שורש כורכום טרי
ריזוטו פורציני וכורכום טרי דן פרץ

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

100 גרם פיטריות פורצ'יני יבשות


4 ס"מ שורש כורכום טרי


כוס וחצי אורז לריזוטו לא שטוף


5 בצלצלי שאלוט קלופים / בצל בינוני


100 גרם חמאה


1 כף שמן זית


מלח, פלפל לבן


צרור פטרוזיליה מסולסלת שטופה, קצוצה


אופן הכנה:

  • קולפים וקוצצים את שורש הכורכום.
  • מרתיחים בסיר קטן את שורש הכורכום הקצוץ עם פטריות הפורצ'יני ב 600 מ"ל מים.
  • מסננים את הפטריות והכורכום ושומרים את המים חמים.
  • קוצצים את השאלוט/בצל לקוביות קטנות.
  • בסיר רחב ושטוח מחממים 50 גרם חמאה עם שמן זית על אש גבוהה.
  • מטגנים בסיר את הבצל, תוך כדי ערבוב ממליחים ומפלפלים.
  • כשהבצל מזהיב מעט מוסיפים את האורז וקולים אותו כדקה בחמאה. מנמיכים את הלהבה.
  • מוסיפים ממי הפורצ'יני לאורז בהדרגה ותוך כדי ערבוב כרבע שעה עד שהאורז מתחיל להתרכך.
  • מערבבים בעדינות את פטריות הפורצ'יני והכורכום המושרים לתוך האורז.
  • ממשיכים להרטיב ולבשל את הריזוטו עד שהוא מוכן.
  • מוסיפים את החמאה שנותרה ואת הפטרוזיליה הקצוצה מערבבים ומגישים מיד לקערות שטוחות ויפות.

המתכונים באדיבות נעמה רן עבור חוות תקוע - אוצרות מן הטבע המשווקת ומגדלת פירות וירקות אקזוטיים


מחפשים עוד מתכונים עם כורכום טרי? נסו את אלה:

פסטה בחמאת כורכום
מרק גריסים ושורש כורכום
אורז עדשים אדומות ושורש כורכום

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10