אוכל
טראפלס שוקולד-וויסקי בצ'יק
קטנים, טעימים ומלאים בקקאו: נעה עינת מכינה לכם טראפלס משולבים בוויסקי ושוקולד, ומזהירה: אל תפחדו ללכלך את המטבח, זה רק הופך אותם ליותר טעימים
אל תפחדו מהלכלוך. טראפלס נעה עינת

כשאומרים טראפלס ישר חושבים על הלכלוך. אני רוצה להזמין אתכם להיכנס למטבח ולא לפחד מהלכלוך! המתכון קליל ממש, וכשתגישו כולם יתלהבו- הם איכותיים, קטנים, אישיים וכל כך יפים. נגדיר אותם למבוגרים בלבד לא רק בגלל הוויסקי אלא גם בגלל השוקולד המריר.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 4 שעות וחצי | 30 יחידות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

400 גרם שוקולד מריר מומס


250 מ"ל (12/3 כוסות) שמנת מתוקה 32%


2 שלוקים גדולים של וויסקי


 

לציפוי:
2 כוסות אבקת קקאו כהה


 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד המריר בפולסים קצרים במיקרו או בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים).
  • בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה.
  • מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום ושופכים מעליו את השמנת. מערבבים היטב עם מטרפה, עד שהתערובת חלקה. לוקח מעט זמן לתערובת להתחבר - לא לדאוג.
  • מוסיפים לתערובת את הוויסקי ומערבבים היטב.
  • עוטפים קופסאת פלסטיק (או כל קופסא אחרת) היטב בניילון נצמד.
  • יוצקים את התערובת לקופסה, עוטפים אותה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה או למקפיא למינימום 4 שעות.
  • מוציאים את תוכן הקופסא (הטראפלס) למשטח העבודה וחותכים ריבועים שווים, מגלגלים בידיים ותובלים ישר בקקאו. שימו לב: אם הטראפלס רכים יתר על המידה, הכניסו אותם למקפיא ל-5 דקות ואז לקקאו.
  • מניחים את הטראפלס במסננת - בכל נגלה 4-5 יחידות - מנפים ומעבירים ישירות לצלחת הגשה.
  • לפני ההגשה רצוי לקרר מעט.

לבלוג של נעה עינת >> העוגות של נעה
לעמוד הפייסבוק של נעה >> העוגות של נעה


מחפשים עוד קינוחי רושם בקלות? נסו את אלה:

מוס לוטוס שובב וממכר

אצבעות בצק עלים עם שוקולד ובננות

מוס שוקולד שישגע את האורחים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10