אוכל
פסטה בחמאת כורכום
רוצים לשדרג את מנת הפסטה השגרתית שאתם מכינים? נסו לשלב כורכום טרי שיצבע את הפסטה ויקפיץ את הטעם למחוזות חדשים. מתכון במינימום הכנה ומקסימום תוצאה
פסטה בחמאת כורכום דן פרץ

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

50 גרם חמאה


3 כפות כורכום טרי מגורר


3 שיני שום, קצוצות


1/2 כוס צנוברים


1 כף קליפת לימון, מגוררת


100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת או פרוסה דק


מלח, פלפל


500 גרם פסטה


 

להגשה:

גבינת פרמזן


עלי בזיליקום


 

אופן הכנה:

 

  • מבשלים את הפסטה אל-דנטה במים מומלחים.
  • מסננים ושומרים כ-1/3 ממי הבישול.
  • על מחבת יבשה מחממים את הצנוברים עד הזהבה (זהירות מלשרוף) ומוציאים לצלחת.
  • מחממים על להבה נמוכה חמאה עם שום, כורכום, מלח ופלפל.
  • מוסיפים הפסטה עם 1/4 כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים כ-2 דקות לפיזור הרוטב וספיגת טעמים.
  • מוסיפים צנוברים ומערבבים.
  • מגישים עם גבינת פרמזן ועלי בזיליקום.

 

המתכונים באדיבות נעמה רן עבור חוות תקוע - אוצרות מן הטבע המשווקת ומגדלת פירות וירקות אקזוטיים


מחפשים עוד מתכונים עם כורכום טרי? נסו את אלה:

ריזוטו פורציני וכורכום
מרק גריסים ושורש כורכום
אורז עדשים אדומות ושורש כורכום

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10