אוכל
מרק גריסים ושורש כורכום
החורף הקשה מאחורינו, אבל הלילות עדיין קרירים ודורשים מרק טעים שיחמם את הגוף. הנה מתכון שעוד לא נתקלתם בו: מרק גריסים ושורש כורכום - לא רק שהוא טעים, הוא מאוד בריא
מרק גריסים ושורש כורכום דן פרץ

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 6-8 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

3 כפות שמן זית


2 בצלים, קצוצים דק


2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות


3 גבעולי סלרי, קצוצים דק


1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק


1 שורש סלרי, קצוץ דק


2 שיני שום, קצוצות


2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות


2 כפיות שורש כורכום טרי, מגורר (או 1 כפית אבקת כורכום במידה ואין)


2 מגשיות פטריות מלך היער, פרוסות דק


1/2 כוס גריסי פנינה שטופים


אגוז מוסקט


1.5 ליטר מים


מלח, פלפל


אופן הכנה:

 

  • בסיר בינוני מחממים שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות תוך כדי עירבוב.
  • מוסיפים קוביות גזר, סלרי, שורשים ושום ומטגנים 3-4 דקות נוספות.
  • מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הכורכום, הפטריות, האגוז מוסקט, מים, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים גריסי פנינה, מערבבים, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ- 45 דקות או עד שהירקות והגריסים רכים.

 

המתכונים באדיבות נעמה רן עבור חוות תקוע - אוצרות מן הטבע המשווקת ומגדלת פירות וירקות אקזוטיים


מחפשים עוד מתכונים עם כורכום טרי? נסו את אלה:

ריזוטו פורציני וכורכום
פסטה בחמאת כורכום
אורז עדשים אדומות ושורש כורכום

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10