אוכל
מתכון לעוגת קוסקוס ותפוזים
עוגה מרשימה ויפה עם חמצמצות נהדרת מפרי ההדר של החורף: התפוז. הולכת נפלא עם הקפה או סתם כשמתחשק משהו לנשנש
עוגת קוסקוס והדרים Fotolia.com

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: שעתיים | תבנית מרובעת 20X20 | רמת קושי: קל

מצרכים לעוגה:
4 ביצים


100 גרם (1/2 כוס) סוכר


1 כפית תמצית וניל


70 גרם חמאה מומסת


כוס מיץ תפוזים סחוט טרי + גרידה דקה מחצי תפוז


70 גרם שקדים טחונים


150 גרם קוסקוס דק (לא מבושל)


120 גרם קמח לבן מנופה


קורט מלח


כפית (בערך 10 גרם) אבקת אפייה


 

לסירופ:

1/3 כוס סוכר


1/2 כוס מים


גרידה מגוררת דק מתפוז אחד


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל במשך 6 דקות עד שנוצרת קציפה אוורירית.
  • מוסיפים באיטיות את החמאה ולאחר מכן את מיץ התפוזים.
  • מערבבים יחד את השקדים, הקוסקוס, הקמח לבן, המלח, גרידת התפוז ואבקת אפייה, ומוסיפים אותם בתנועות קיפול לתערובת הביצים.
  • יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים במשך 30 דקות עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.
  • בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מביאים את הסוכר, המים וגרדת התפוז לרתיחה בסיר קטן מבשלים 2 דקות, עד שנוצרות בועות גדולות, ומורידים מהאש.
  • מחוררים את העוגה בעזרת מזלג ואז יוצקים עליה את הסירופ בעודה חמה.
  • נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שחותכים ומגישים.

 

לעוד מתכוני קוסקוס מעולים:
סלט קוסקוס מלא עם בטטות וקשיו
מרק ירקות וקוסקוס
קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים
קציצות עוף פריכות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10