אוכל
ירקות ממולאים באורז וחמוציות
ט"ו בשבט הוא לא רק מתוקים וקינוחים, הנה רעיון נפלא של ננה שרייר למנה עיקרית וטבעונית: ירקות (ופירות) ממולאים באורז וחמוציות. בריא, משביע בלי אף מוצר מן החי
ירקות ממולאים אפיק גבאי

למנה הזו צולמו אגס, גזר, כרוב וקישוא אך ניתן עצם למלא כל ירק שרוצים - זוקיני, חציל קטן, פלפל טינקרבל אדום או צהוב ועוד.

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה:

מצרכים לרוטב:

 

2 בצלים לבנים גדולים, חתוכים לקוביות


2 גמבות אדומות, חתוכות לקוביות


1/2 פלפל ירוק/אדום חריף


2 שיני שום


חופן שזיפים שחורים


חופן צימוק אוזבקי לבן


מלח לפי הטעם


פלפל שחור גרוס


1 כף פפריקה מתוקה


צרור נענע


1 קופסת עגבניות מרוסקות


1 כף רסק עגבניות


6 כפות שמן זית


100 מ"ל מים


 

למילוי:

אורז בבמטי, מוכן לפי הוראות היצרן


צרור פטרוזיליה


צרור כוסברה


1 כוס חמוציות לא מסוכרות


חופן שקדים מולבנים קלויים


מלח לפי הטעם


פלפל לפי הטעם


1/2 כפית צ'ילי גרוס


 

אופן הכנה:

  • מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים את קוביות הגמבה, השום והפלפל חריף.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים ומניחים לרוטב להתבשל כ-40 דקות.
  • מוסיפים את הצימוקים והשזיפים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את הנענע.

הכנת הירקות:

  • מרוקנים את האגסים מהתחתית ואת הגזר והקישוא מתוכנם.
  • בוחרים 4 עלים מפוארים של כרוב וחולטים אותם בסיר עם מים רותחים עד לריכוכם.מוציאים ומניחים בצד.
  • להכנת האורז, משחימים מעט את השקדים, מוסיפים את החמוציות והירק, מוסיפים את האורז הבסמטי, ומבשלים לפי הוראות היצרן.

  • ממלאים את כל הירקות.

  • מכניסים את כל הירקות הממולאים חזרה לסיר עם הרוטב שהכנו קודם ומבשלים כרבע שעה נוספת.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10