אוכל
קארי דגים מהיר עם לחם יוגורט
אם אתם צריכים בסופו של יום משהו לוהט ומתובל, משביע ושמח בתור ארוחת ערב - קארי דגים מהיר הוא הצעה מעולה וגם קלה להכנה. איילת הירשמן עם מתכון מצויין
קארי דגים יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ'

אם, כמוני, אתם צריכים לפעמים, בסופו של יום, משהו לוהט ומתובל, משביע ושמח בתור ארוחת הערב שלכם - קארי דגים מהיר זו הצעה מעולה, וקלה להכנה, כי אני משתמשת בפילה של דג שאני קונה בדרך הביתה. זאת מנה מצוינת גם לארוחת ערב ביום שישי. לידו: הלחם הכי טעים בעולם. חמים, חמצמץ במידה, רך וסוחב באופן המושלם ביותר כל רוטב - מדובר בלחם לכל דבר, ממוצא טורקי, על בסיס בצק יוגורט ושמרים שמכינים בדקה.

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 2-3 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

200 גרם פילטים של דג לבן כמו בורי עם העור, חתוכים לפיסות באורך 3 ס"מ


מלח


1/2 כפית כורכום טחון


1/2 כפית תבלין גראם מסאלה


1 כפית שמן



לרוטב:
1 כף שמן


4 שיני שום, קלופות ופרוסות


1 פלפלון חריף, פרוס דק, ללא הגרעינים


1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות


2 בצלים, קלופים ופרוסים לקוביות


מלח, פלפל שחור


1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות


1 צנצנת (150 מ"ל) רוטב קארי מוכן


1 מכל (400 מ"ל) חלב קוקוס


כוסברה טרייה, קצוצה



אפשרות להגשה:
יוגורט, לחם או לחם יוגורט (ראו מתכון בהמשך)


אופן הכנת הדגים:

  • שמים בקערה את נתחי הדגים ומתבלים במלח, בכורכום ובגראם מסאלה מכל הצדדים.
  • מוסיפים מעט שמן ומערבבים.
  • מניחים בצד.

הרוטב:

  • במחבת גדולה, מחממים את השמן, מניחים בתוכה את נתחי הדגים ומטגנים 4-5 דקות, עד שהם מזהיבים. מוצאים לקערה.
  • מוסיפים עוד קצת שמן למחבת, מוסיפים את השום, הפלפלון החריף ומטגנים כחצי דקה תוך כדי ערבוב, מעל להבה בינונית-גבוהה.
  • מוסיפים את הג'ינג'ר ואת הבצל ומטגנים 2 דקות. מאפשרים לבצל להתרכך קצת.
  • מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות מעל להבה בינונית גבוהה.
  • מוסיפים את רוטב הקארי וחלב הקוקוס ומבשלים 10 דקות נוספות.
  • מוסיפים את נחי הדגים לבישול קצר של דקה-שתיים, מוסיפים את הכוסברה (או הפטרוזיליה).

ההגשה:

  • מחלקים לקערות.
  • אם רוצים מוסיפים עוד כוסברה טרייה.
  • אפשר להגיש עם לחם יוגורט, או פשוט עם יוגורט ולחם לטבילה.

לחם יוגורט במחבת

מצרכים:

 

30 גרם שמרים טריים


1 כף מים בטמפרטורת החדר


1 כפית סוכר


1 כוס (140 גרם) קמח


1 כוס (125 גרם) קמח מלא


1 ביצה


1 מכל (200 מ"ל) יוגורט המכיל % 3 שומן לפחות, בטמפרטורת החדר


1 כף שמן


1 כפית מלח


 

למחבת:
1/2 כפית שמן


אופן הכנה:

 

  • שמים בקערה את השמרים, מוסיפים את המים והסוכר ומערבבים. משהים 5 דקות.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  • יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצה, היוגורט, השמן והמלח.
  • מערבבים בכף עץ לעיסה אחידה ואז לשים לבצק אחיד.
  • עוטפים בניילון נצמד ומשהים לחצי שעה.
  • מחלקים בעזרת סכין את הבצק ל-6 עיגולים ומשטחים אותם קצת בידיים, כמו פיתה קטנה.
  • מחממים את השמן במחבת מעל להבה בינונית (שכבת השמן צריכה להיות ממש דקיקה).
  • מניחים במחבת 3-2 עיגולי בצק, במרווח, ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות, עד שצד אחד מזהיב קלות והלחם תופח קצת.
  • הופכים ומחממים מהצד השני עד להזהבה. מעבירים לצלחת. ממשיכים להכין עוד לחמי יוגורט מכל הבצק.
  • מגישים מיד, חמים (הכי טעים - חם וטרי. אבל הלחם ממשיך להיות טעים במשך כל יום ההכנה. אפשר לשמור אותו באותו יום בטמפרטורת החדר).

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

פסטה עם צלי עוף ביין
עוגת מוס גבינה ושוקולד (בלי אפיה)

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10