אוכל
פסטה עם צלי עוף ביין
שילוב מושלם של מנת פסטה ומנת עוף שכל הבית יאהב: איילת הירשמן מכינה מתכון "איטלקי" עם הרבה אהבה ברוטב ובכל ביס
פסטה עם צלי עוף ביין מתוך התוכנית פשוט וטעים

זה לא בישול מהיר, אבל אני מבטיחה שזה בישול קל: מניחים בסיר נתחים של עוף וירקות ומניחים להם להתרכך זמן ארוך ברוטב - ובסוף יש צלי עוף של סבתות, שפשוט מתפרק מהעצם, ואז מגישים אותו על פסטה, שסופגת את הרטבים, וזה מושלם. הפרה בוטה אגב, של חוקים איטלקיים (שלא מגישים בכלל עוף על פסטה) אבל זה כל כך טעים, שאני מוכנה להתווכח עם כל איטלקי, או פשוט להגיש לו את המנה הזאת, ויהיה בסדר.

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 3-4 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

3 כרעי עוף, מחולקות לשניים


2 כפות שמן


מלח, פלפל שחור גרוס


100 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות


1/4 כוס שמן זית


2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות


3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ


5 גבעולי סלרי, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ


3 שיני שום, קלופות ופרוסות


2 גבעולי רוזמרין


1 עלה דפנה


2 כוסות יין לבן יבש


 

להגשה:
400 גרם פסטה, קצרה, אפשר מסוג קזרצ'ה


 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר רחב, שנתחי העוף יוכלו להתבשל בו בשכבה אחת, מניחים את נתחי העוף ומתבלים במלח ובפלפל.
  • מטגנים את הנתחים כ-10 דקות מכל צד, על להבה גבוהה, עד שהם מזהיבים היטב, והעור זהוב ופריך מוציאים ומעבירים לצלחת נפרדת.
  • בכף עץ, מקרצפים ומגרדים את תחתית הסיר כדי להסיר את המשקעים הטעימים ולערב אותן עם השמן.
  • מוסיפים את חזה האווז ומטגנים עד הזהבה. מוציאים לצלחת.
  • מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי, ומטגנים כמה דקות על להבה בינונית-גבוהה, עד שהירקות מתרככים והבצל שקוף.
  • מוסיפים השום, הרוזמרין ועלה הדפנה ומטגנים קלות.
  • מחזירים פנימה את העוף ואת חזה האווז, ויוצקים מלמעלה את היין כך שיגיע רק עד גובה המרכיבים (אם חסר, מוסיפים עוד קצת יין או מים).
  • מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כשעה, או עד שהעוף רך מאוד.
  • אם חסרים נוזלים במלך הבישול, מוסיפים עוד יין או מים או ציר עוף.
  • כשהכול רך מאוד, מכבים את הלהבה. משהים כמה דקות.
  • מוציאים את נתחי העוף מהסיר. מסירים את הבשר מהעצמות ומחזירים רק אותו לסיר.
  • נפטרים מהרוזמרין ועלי הדפנה, מבשלים את הרוטב עוד 5 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהוא מצטמצם ומסמיך מעט. מחזירים את נתחי העוף ומערבבים.
  • הפסטה: ממלאים סיר גדול במים, ממליחים ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
  • מגישים את העוף והירקות עם הרוטב על הפסטה.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10