אוכל
מתכון למאפינס מלוחים עם חציל ובולגרית
בוקר עם חיוך: מתכון למאפינס מלוחים עם קוביות חציל וגבינה בולגרית. רק סלט קטן בצד ויש ארוחה מושלמת לפתיחת היום
מאפינס חציל ופטה אפיק גבאי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 12 מאפינס | רמת קושי: קל

מצרכים:

2 כפות שמן זית


1 חציל בגודל בינוני-קטן, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ (למתכון צריך 2 כוסות מהקוביות)


2 ביצים


2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה


2 כוסות (280 גרם) קמח תופח


1 כפית שטוחה מלח


250 גרם פטה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ


אופן הכנה:

  • מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את שמן הזית וקוביות החציל ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שקוביות החצילים זהובות. מעבירים לקערה ומצננים היטב.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
  • טורפים בקערה את הביצים והשמנת החמוצה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים לתערובת חלקה.
  • מוסיפים את קוביות גבינת הפטה, והחצילים המטוגנים ומערבבים ממש בעדינות, עד שהחומרים מתפזרים באופן הומוגני.
  • יוצקים לתבנית מאפינס - ממלאים כל שקע עד 3/4 מגובהוו. אם משתמשים בתבנית מתכת (ולא סיליקון) כדאי לשים עטרות נייר (מנז'טים) בכל השקעים לפני שמעבירים את הבלילה לתבנית.
  • אופים בתנור החם 25 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
  • מוציאים, נותנים למאפינס להתקרר מעט ואז מגישים, ביחד עם סלט נחמד.
המתכון באדיבות הקונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטורית ביסקוטי

 

מחפשים עוד מתכונים למאפים אישיים? נסו את אלה:

טארטים אישיים מבצק פילו עם תרד וגבינה בולגרית

מאפינס כרובית וגבינות

פוגאץ' - מאפה הונגרי עם בצל וקימל

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10