אוכל
פלפלים צבעוניים ממולאים בקוסקוס
אחד המאכלים הכי מזוהים עם הבית הוא פלפלים ממולאים. פסקל פרץ-רובין מכינה ארוחה ססגונית עם מלית קוסקוס אותה מעשירים בפירות מיובשים ואגוזים עם שפע של עשבי תיבול
פלפלים ממולאים לירון אלמוג

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

4 פלפלים בצבעים שונים


1 כוס קוסקוס בינוני או מלא


6 כפות בזיליקום, נענע ופטרוזיליה, קצוצים דק


1/2 כוס עדשים ירוקים מבושלים ומסוננים


1 בצל ירוק, קצוץ דק


1 בצל סגול, קצוץ דק


3/4 כוס צנוברים קלויים


1/4 כפית קינמון


מלח ופלפל שחור, לפי הטעם


 

לרוטב:
2 כפות שמן זית


2 בצלים סגולים, קצוצים דק


5 שיני שום


1 כף כמון


1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות


2 כפות סילאן


1 כוס מים


1/2 כף פפריקה


1 כף רוטב צ'ילי מתוק


מלח ופלפל, לפי הטעם


2 דבלים קצוצות


2 כפות צימוקים בהירים


2 כפות חמוציות מיובשות


1 גבעול נענע שלם


אופן הכנה:

  • מסירים את כיפת הפלפלים ומנקים מגרעינים.
  • מכינים את הקוסקוס ע"פ הוראות היצרן שעל האריזה - להכנה במיקרוגל, ומניחים בקערה רחבה.
  • מוסיפים לקערה בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, עדשים, בצל ירוק וסגול, צנוברים ותבלינים ומערבבים.
  • ממלאים את הפלפלים במלית ומהדקים היטב.

הכנת הרוטב:

  • מחממים שמן זית בסיר ומזהיבים את הבצל.
  • מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות.
  • מוסיפים את הכמון, העגבניות המרוסקות, הסילאן, המים, הפפריקה, הצ'ילי והמלח והפלפל; ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
הרכבת המנה:
  • יוצקים כ-1/3 מהרוטב לתחתית סיר גדול ורחב.
  • מסדרים בסיר את הפלפלים הממולאים, צמודים זה לזה. יוצקים מסביב עוד 1/3 מהרוטב.
  • מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה במשך 35 דקות.
  • מוסיפים את יתרת רוטב, מפזרים מעל את הפירות היבשים וגבעול הנענע, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות.

המתכון באדיבות פסקל פרץ-רובין ל"קוסקוס זה משפחה חמה"

 

מחפשים מתכונים נוספים עם קוסקוס? נסו את אלה:

עוגת קוסקוס ותפוזים

סלט קוסקוס עם רימונים, חומוס ושקדים

קציצות עוף ותרד בציפוי קוסקוס פריך

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10