אוכל
מפתיע וממכר: טארט טאטן בננות
הקונדיטור אורן גירון מצליח להתעלות על המתכון המקורי לטארט טאטן (אותו מכינים עם תפוחים) ומכניס לזירה שחקניות חדשות: הבננות. רק דמיינו את הטעם של הקרמל, הבצק והבננות הבשלות
טארט טאטן בננות אפיק גבאי

שלום לכולם,


נראה לי שאין עוגה או מאפה פשוטים יותר בהכנתם ובמהות חומרי הגלם להכנתם מאשר טארט טאטן.
לא משנה מה מקורו ומה הסיבה להצלחתו ההיסטורית, בדבר אחד אין ספק- מדובר בעוגה גאונית. לא פחות.
משהו בטעם הקרמלי-חמאתי העוטף וספוג בפרי השוחה בו עושה את המאפה הזה למה שהוא.


הטאטן הקלאסי אמנם נשען על תפוחי עץ ומדהים בטעמו, אך ניתן באותה שיטה להכין טאטן כמעט מכל פרי מוצק ובשל ולעיתים אפילו גם מירקות שורש מתוקים. הסוד טמון בין היתר בהכנה נכונה של קרמל - אותו נכין בשיטה היבשה. הקפידו להכין את הקרמל באותו כלי (עדיפות מחבתות או תבניות שתחתיתן אינה נשלפת) בו נאפה את הטאטן.

הניחו את המחבת על להבה גבוהה ותנו לה להתחמם. הניחו כמחצית מהסוכר ותנו לו להתחיל ולהתמוסס. ברגע שיש גוון עדין ניתן לפזר מעל את יתרת הסוכר ולבחוש בעדינות עד לקבלת קרמל בגוון ענברי.
הקפידו לא לבחוש יתר על המידה על מנת לא לגרום לפעולת רקריסטליזציה של הסוכר.
מיד כשהקרמל מוכן נבחש פנימה את קוביות החמאה ונערוך מעל את הפרי.
הבצק המונח מעל הינו בצק עלים (לממהרים ניתן להמירו גם בבצק פריך מתוק מכל סוג). אנא הקפידו שימוש בבצק איכותי על בסיס חמאה שקל לרכוש במרכולים או בקונדיטוריות עילית (או כמובן להכין לבד).


35 דקות בתנור ואתם במרחק של נגיעה בשמיים,

שבוע מוצלח ומתוק שיהיה.


אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | מחבת בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

4 בננות מוצקות


300 גרם סוכר


100 חמאה, חתוכה לקוביות


2 גרם מלח


70 גרם מים


300 גרם בצק עלים איכותי, מופשר


 

אופן הכנה:

  • במחבת בקוטר 24 ס"מ מכינים מהסוכר קרמל ענברי.
  • מוסיפים את החמאה והמלח ובוחשים (בשלב זה עלולה להיראות התערובת מעט מפורקת וזה בסדר).
  • קולפים את הבננות וחותכים לשניים. חוצים כל מחצית לרוחב לשניים.
  • מסדרים את הבננות על שכבת הקרמל שבמחבת בצפיפות. מוזגים את המים.
  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר של 26 ס"מ.
  • מניחים מעל וטוחבים את השוליים פנימה.
  • מבשלים את התכולה מעל להבה בינונית 10 דקות ומעבירים לתנור לאפייה של 35 דקות.
  • מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

מחפשים עם מתכונים לטארטים מעשה ידיו של אורן גירון? נסו את אלה:

טארט הדרים חורפי ומאתגר

טארט שוקולד חלבה ללא קמח

טארט תפוחים מהיר הכנה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10