אוכל
פסטרמה הודו ביתית
במציאות בה אנחנו לא באמת יודעים מה מכניסים לנקניקים שלנו, איילת הירשמן מפרסמת מתכון לפסטרמה ביתית ובקלי קלות. לגזור ולשמור
פסטרמה ביתית מתוך התכנית פשוט וטעים

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: יממה ועוד שעה | רמת קושי: בינוני

מצרכים למשרה:

 

1/2 חזה הודו, נקי


2 שיני שום, קלופות ופרוסות


4 גבעולי סלרי עם העלים


1/2 גרגרי פלפל אדומים או שחורים או בכמה צבעים


אפשרות: 1 פלפלון צ'ילי חריף, בלי הגרעינים


מים קרים, לכיסוי


1 כף מלח גס


1 כף סוכר


 

לציפוי:
1 כף שמן זית


4 כפות סילאן


1/4 כפית מלח


1 כף פפריקה אדומה מתוקה או חריפה או פפריקה מעושנת


1/8 כפית פלפל שחור גרוס


אופן הכנת המשרה:

  • מכינים כלי שיכיל בנוחות את חזה ההודייה, בעל שוליים גבוהים.
  • מניחים את הנתח בכלי ומוסיפים את השום, הסלרי, גרגרי הפלפל והצ'ילי (אם רוצים).
  • מוסיפים מים כך שיכסו את הנתח.
  • מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.
  • מכסים בניילון נצמד, מאחסנים במקרר למשך 24 שעות.
  • מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
  • משמנים תבנית אפייה.

הציפוי:

  • מוציאים את הבשר מהמשרה.
  • מניחים בתבנית.
  • שמים בקערה את השמן, הסילאן, הפפריקה, הפלפל השחור והמלח.
  • מורחים את הנתח בציפוי מכל צדיו.
  • צולים 20 דקות בתנור, עד שהנתח מזהיב.
  • מכבים את התנור ומשאירים את הנתח בתוכו, בלי לפתוח, עשר דקות נוספות.
  • מוציאים ומצננים קצת. פורסים דק.
  • אפשר לשמור עד שבוע בקופסה אטומה במקרר.

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן


לשאר המתכונים מהתוכנית:
קונכיות פסטה ברוטב עגבניות צלויות
קסדייה עם טונה
עוגת "ממתק שוקולד" מהירה במקרר

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10