אוכל
מתכון לקיש תרד וגבינות
לפעמים אין כמו קלאסיקה צרפתית: מתכון לקיש מבצק פריך זהוב ובו מלית של תרד מאודה, גבינת ריקוטה ומוצרלה. רק סלט ירוק בצד ואתם מסודרים
אפשר לקשט בשקדים פרוסים רגע לפני האפייה אפיק גבאי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה וחצי תבנית בקוטר 26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:

200 גרם קמח


100 גרם חמאה


קורט מלח


1 ביצה


כף עלי אורגנו טרי (אפשר גם יבש)


3 כפות מים קרים


 

מלית תרד וריקוטה:

500 גרם (חבילה גדולה) עלי תרד, שטופים היטב וקצוצים גס


2 שיני שום כתושות


קורט מלח ופלפל


כף שמן זית


250 גרם גבינת ריקוטה


50 גרם גבינת פרמזן מגוררת


50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת


 

לרויאל:

2 ביצים


250 מ"ל שמנת מתוקה


חצי כפית מלח


רבע כפית פלפל שחור


קורט אגוז מוסקט טחון


כף קמח


אופן הכנה:

מתחילים בהכנת הבצק הפריך:

  • מערבבים את כל החומרים במג'ימיקס או במיקסר למשך מספר דקות, עד קבלת בצק אחיד.
  • מקררים חצי שעה במקרר.
  • מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומניחים בתבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ
  • שומרים בקירור עד שהתרד מוכן והתקרר.

להכנת התרד:

  • מאדים את עלי התרד עם שום, שמן זית, מלח ופלפל במחבת רחבה מכוסה (לא יותר מ 5 דקות), עד שהתרד מאבד מנפחו ומפריש נוזלים.
  • מסננים ונותנים לתרד להתקרר לטמפרטורת החדר.

מכינים רויאל:

  • מערבבים בקערה גדולה את הביצים והשמנת המתוקה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים עד להיעלמות הגושים.
  • מערבבים את התרד עם הריקוטה, הגבינות והרויאל.
  • יוצקים את תערובת המילוי אל התבנית עם הבצק.
  • אופים בץנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שהמלית יציבה.
  • מוציאים ונותנים למאפה להתקרר מעט לפני שחותכים ומגישים.

 

המתכון באדיבות הקונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטורית ביסקוטי

 

מחפשים עוד מתכונים למאפים? נסו את אלה:
טארט לבנה ועגבניות שרי
קיש גבינות וקישוטים על בסיס בצק רבוך
קיש תפוחי-אדמה וגבינות בבצק חלה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10