אוכל
עוגת ספוג מהירה עם מסקרפונה ותותים
ישראל אהרוני מכין "עוגה עתיקה" מהסוג שכבר כמעט ולא אופים יותר: ספוגית, טבולה בליקר תפוזים עם קרם מסקרפונה בצד
עוגת ספוג עם מסקרפונה ופירות אדומים קרן ביטון כהן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית 22-24 ס"מ קפיצית | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

6 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר


כוס וחצי סוכר


כוס קמח


1/2 כפית אבקת איפה


1/4 כפית מלח


2 כפות קליפת תפוז או לימון, מגורדת


כפית תמצית וניל אמיתית


1 מיכל שמנת מתוקה


1/2 מיכל גבינת מסקרפונה


כפית תמצית וניל


1/3 כוס סוכר


12 תותים, חתוכים לחצאים


אופן הכנה:

  • קודם מקציפים את החלבונים: שמים את החלבונים בעקרת המיקסר הנקיה ויבשה.
  • מתחילים להקציף על מהירות נמוכה כשלוש דקות.
  • מגבירים את המהירות ומוסיפים לאט ובהדרגה 4\3 כוס סוכר לחלבונים עד שמתקבל קצץ יציב ומבריק אך לא נוקשה מידי.
  • מעבירים לקערה ומנגבים את הקערה בנייר מטבח.
  • מוסיפים לקערה את החלמונים, וניל, קליפת לימון ויתרת הסוכר -4\3 כוס.
  • מקציפים כחמש-שש דקות עד שהתערובת תפוחה, אוורירית ובהירה. מעבירים לקערה גדולה.
  • מוסיפים 1/3 כמות קמח לתערובת החלמונים ומערבבים בעדינות עם לקקן גמיש.
  • מוסיפים 1/3 נוסף ומערבבים שוב.
  • מערבבים את שאר הקמח לתערובת עד שהיא אחידה.
  • מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים-קמח ומקלפים בזריזות ועדינות.
  • מוסיפים עוד 1/3 קצף נוסף למקפלים לתערובת, שוב מוסיפים את ייתרת הקצף.
  • כל זה נעשה בעדינות כדי לא להוריד מנפח העוגה.

הרכבת העוגה:

  • מעבירים לתבנית קפיצית 22 או 24 ס"מ - לא משמנים את התבנית, מרפדים אותה בנייר אפיה גזור עגול בגודל הבסיס.
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהעוגה זהובה מעט וקיסם שיוצא ממרכזה-יבש.
  • מוציאים מהתנור ומניחים על רשת כדי שיחדור אוויר גם מלמטה ויקרר את העוגה באופן שווה. מקררים לגמרי.
  • מעבירים סכין בדפנות התהנית ומשחררים את העוגה.
קרם המסקרפונה:
  • הקציפו בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, גבינת המסקרפונה, תמצית הוניל והסוכר לקצפת יציבה.
  • חותכים את העוגה בעדינות לרוחבה.
  • מורחים על החלק התחתון את הקצפת, מפזרים מעל את חצאי התותים ומניחים מעל את החצי השני של העוגה.
  • מפזרים מעל מעט אבקת סוכר.

רוצים לצפות בישראל מכין את המתכון? >> לחצו כאן

לשאר המתכונים מהתוכנית:

טוסט קרואסון עם ביצת עין
בצק פילו במילוי תרד

מלאווח פיצה

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10