אוכל
לזניית חצילים מבצק פסטה
ישראל אהרוני עם מתכון מתוחכם ללזניה מבצק פסטה בהכנה ביתית. הבצק הרך בשילוב החצילים והעגבניות יוצר מנה נהדרת
לזניית חצילים מבצק פסטה קרן ביטון כהן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 50 דקות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לפסטה:

 

500 גרם קמח פסטה


5 ביצים


כף שמן-זית


מלח


תרסיס שמן בטעם שמן זית


 

למילוי:

3 חצילים, פרוסים


שמן-זית


2 חבילות ריקוטה


1 קופסה עגבניות מרוסקות


1/2 כוס פרמזן


חבילת כדורי מוצרלה


4 כפות פסטו


 

לבאשמל:

80 גרם חמאה


3 כפות קמח


3 וחצי כוסות חלב


מלח, פלפל


אגוז מוסקט


 

הכנת הפסטה:

  • מערבבים את כל מצרכי הפסטה במעבד מזון לבצק.
  • מרדדים במכונת פסטה ליריעות דקות.
  • חותכים את היריעות לחתיכות בגודל תבנית מלבנית.
  • מבשלים בתבנית עם מים רותחים (לא בסיר!) כשתי דקות ומעבירים למים קרים.

הכנת המילוי והבאשמל:
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • מורחים את החצלים בשמן-זית, מלח ופלפל ואופים כעשרים דקות עד שהם זהובים.
  • בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את החלב, ממליחים ומפלפלים עד להסמכה.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הריקוטה עם העגבניות.
  • משמנים תבנית בשכבת בצק, עליה שכבת חצילים, עליה מעט פסטו ומעט מתערובת הריקוטה, ומעט בשאמל. ככה שלוש שכבות.
  • על השכבה העליונה מפזרים מעט פרמזן.
  • אופים בחום בתנור כחצי שעה.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10