אוכל
רגע לפני סוף העונה: עוגת תותים וקינמון
נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-19, לא מפספסת את התותים האחרונים על המדפים ומנצלת את המתיקות הנפלאה לעוגה בחושה שתתאים בול לקפה
עוגת תותים וקינמון נעה עינת

עונת התותים עוד מעט מסתיימת וזה הזמן המושלם להשתמש בתותים בשביל עוגה בחושה עם מעט קינמון ותותים רכים רכים שנותנים לעוגה ריח של ריבה מטורפת. השילוב של קינמון ותותים אולי נשמע לכם מעט מוזר אבל כשתטעמו תבינו כמה שזה טעים. בתור מכורה לתותים, יעידו העוקבים ב"העוגות של נעה", אני מצרפת לכם את המתכון המשגע הזה, תהנו!

 

לעוד מתכונים, כתבות וחדשות >> כנסו לעמוד הפייסבוק שלנו!

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית גבוהה (עדיף של קוגלהוף) | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

5 ביצים


1 ו-1/2 כוסות סוכר


קורט קינמון


1 מיכל שמנת מתוקה


350 גרם קמח תופח


10 תותים גדולים


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלמונים עם הסוכר.
  • כשמתקבל קצף תפוח וצהבהב מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עד מרקם קצפתי: רך אבל יציב.
  • מעבירים את התערובת שהתקבלה לקערה גדולה.
  • בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם וו בלון.
  • מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף יציב וחזק אך לא יותר מידי.
  • מקפלים את החלבונים לתערובת החלמונים והשמנת, בעדינות! כדי לא להוציא יותר מידי אוויר.
  • מוסיפים את הקמח והקינמון וממשיכים לקפל בעדינות.
  • מוסיפים את התותים החתוכים, מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת היטב.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש, אופים במשך 45 דקות עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  • מצננים את העוגה היטב לפני הוצאת מהתבנית.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10