אוכל
עוגת תפוזים ושקדים
בספר המתכונים החדש של קונדיטורית מתוקה מירי ארזי חולקת מתכונים נפלאים ומתוקים במיוחד. מתוכו, מתכון קל שמתאים לפסח ולנמנעים מגלוטן: עוגת תפוזים בחושה עם שקדים
עוגת תפוזים ושקדים שרית גופן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 2 תבניות אינגלייש קייק | רמת קושי: בינוני

למתכונים, חדשות ועידכונים טעימים >> כנסו לעמוד הפייסבוק שלנו!

 

מצרכים:

 

200 גרם חמאה


1 ו- 1/2 כוסות סוכר


1 תפוז גדול


6 ביצים


3 וחצי כוסות שקד טבעי, פרוס דק


12 כפות קמח תפוח אדמה


2 כפיות אבקת אפייה


קורט מלח


אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל- 165 מעלות.
  • משמנים ומרפדים בנייר אפייה את תבניות האינגליש קייק.
  • שוטפים את קליפת התפוז, מניחים בקערה את התפוז בשלמותו ומבשלים במיקרוגל ל-2 דקות.
  • מעבירים את התפוז המבושל בשלמותו למעבד מזון ומרסקים אותו למחית.
  • מעבדים את החמאה ו-1 כוס מהסוכר במיקסר עם וו הערבול (גיטרה) קלות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (יש להימנע מהקצפה).
  • מפרידים את הביצים ומוסיפים לתערובת החמאה בהדרגה את החלמונים ואת מחית התפוז.
  • מערבלים עד שהתערובת אחידה ומעבירים אותה לקערה.
  • מחברים למיקסר את וו ההקצפה ומניחים בקערה את ששת החלבונים.
  • מקציפים מעט, מוסיפים את הסוכר שנותר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף רך ויציב.
  • בקערה נפרדת מערבבים את השקדים הטחונים, קמח תפוחי האדמה, אבקת האפיה והמלח.
  • מעבירים לתערובת החמאה לסירוגין מהקצף ותערובת הקמח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים אותה לשתי התבניות ואופים 30 עד ארבעים דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא יבש.

 

לרכישת הספר "המתכונים של מתוקה" >> לחצו כאן

 

מחפשים עוד מתכונים לפסח? נסו את אלה:

בראוניז מוס שוקולד

מקפא קוקוס ונענע

עוגיות שקדים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10