אוכל
בראוניז לפסח בציפוי שוקולד-תפוז
קינוח מתוק ללא קמח בכלל: בראוניז עסיסיים ודחוסים בציפוי מרענן של גנאש שוקולד ותפוז. מתכון מתוק של קונדיטורית רולדין
בראוניז בציפוי שוקולד-תפוז יח"צ רולדין

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: כמעט 4 שעות | תבנית 30X25 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבראוניז:

260 גרם סוכר (1 כוס + 4 כפות)


85 גרם קמח מצה (3/4 כוס)


200 גרם חמאה


4 ביצים מס' 2


1/3 כפית אבקת אפיה


230 גרם שוקולד מריר - 70% מוצקי קקאו


50 גרם פקאנים קלויים קצוצים גס (1/2 כוס)



גנאש שוקולד תפוז:
80 מ"ל שמנת מתוקה


2 כפות ליקר גרנד מרינייה


100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו


1 כפית גרדת תפוז


אופן ההכנת הבראוניז:

  • מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • ממיסים מעל בן מארי* את השוקולד, החמאה והסוכר עד להמסה מלאה.
  • מעבירים למערבל מזון, מוסיפים ביצים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מנפים קמח מצה ואבקת אפיה, מוסיפים ומערבלים.
  • מוסיפים את הפקאנים ומערבלים מעט.
  • מעבירים את המסה לתבנית ואופים למשך 20 דקות.
  • מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר לשעה ומעבירים למקרר לשעה נוספת.

 

הכנת הגנאש שוקולד-תפוז:

  • מרתיחים את השמנת עם גרדת התפוז, שופכים מעל השוקולד, ממתינים כשתי דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים את הליקר, מצננים ומצפים את הבראוניס.
  • מעבירים למקרר למשך שעה, חותכים ומגישים בטמפרטורת החדר.

*בן מארי - ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים מעליו סיר נוסף, שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10