אוכל
עוגת פופקורן אגוזים כשרה לפסח
הקונידטור אורן גירון משדרג את כל מתכוני המתוקים שאתם מכירים לפסח ויוצר קינוח מעורר התפעלות: עוגת פופקורן אגוזים בלי טיפת קמח
עוגת פופקורן אגוזים כשרה לפסח אפיק גבאי

שבוע טוב לכולם,

 

פסח ממש כאן וזה הזמן למתכון טעים, מיוחד ומקורי לחג - וכולו כשר לפסח לחלוטין. למי שאוהב פופקורן מדובר ברגע מאושר במיוחד כי מדובר במתכון מוצלח במיוחד לעוגה שיש בה גם פופקרן.

 

למתכונים, חדשות ועידכונים טעימים >> כנסו לעמוד הפייסבוק שלנו!


הפופקורן משתלב מעולה גם בבצק העוגה האפוי וגם בקרם השוקולד המעטר אותה. מה שחשוב להקפיד לעשות זה להשתמש בפופקורן מוכן (אלו של המיקרוגל יהיו מצוינים למטרה זו) ולהקפיד על שילובם בשני חלקי העוגה:

 

1. לבצק - לטחון אותם היטב יחד עם כל כמות האגוזים שבמתכון עד דק, ממש כמו קמח, ורק אז להמשיך ולשלב אותם בבצק.

 

2. לקרם - להרתיח אותם עם השמנת, לכסות, ולתת להם להחלט לפחות ל-15 דקות ואז לטחון אותם (עם השמנת ובעזרת בלנדר) למרקם חלק ואז לסנן. כך נמצה את טעמו של הפופקורן אל השמנת.

 

העוגה האפויה היא תערובת עוגה בחושה, שעוד רכיבים ייחודיים נכנסים לתוכה: חלב מרוכז ממותק (מפחית שימורים) וסוכר אינברטי שיחד איתו מקציפים את חלבוני הביצה. סוכר אינברטי הינו סוכר "מפורק" (נמכר מוכן לשימוש בחנויות אפייה מתמחות תחת השם "טרימולין") שיודע להעניק למיני מאפה מרקם רך, גמיש ומעט לעיס ולתת גוון זהוב ועמוק. הוא זה שהופך את המאפה לעסיסי ולא יבש, אל תוותרו עליו! ניתן להמירו בדבש טהור באותו משקל.

 

החמאה שבמתכון עוברת תהליך מקדים של השחמה קלה- על ידי חימומה בקלחת והרתחתה עד אשר חלבוני החלב והסוכרים שבה מתחילים להזהיב ולהתקרמל. השתמשו בה כשהיא חמה.

 

זהו. ההקדמה אולי נראית ארוכה ומייגעת, אבל אם הגעתם עד כאן, תגלו שהכנת העוגה קלה מאין כמותה והתוצאה- משובבת נפש.

 

חג שמח שיהיה, תהנו בחג ונפגש בשבוע הבא עם מתכון לאקלר שוקולד כשל"פ לגמרי!

 

אורן גירון

 

בטור הקודם של אורן גירון >> עוגיות סנדביץ' במילוי קרם וניל

סוג מתכון: חלבי| זמן הכנה: 15 דקות| זמן כולל: 5 שעות|2 תבניות קוטר 18 ס"מ ובגובה 4.5|רמת קושי: בינוני

מצרכים לתערובת עוגת הפופקורן:

 

80 גרם פופקורן מוכן


80 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים


50 גרם אבקת שקדים


60 גרם סוכר


פחית (397 גרם) חלב מרוכז ממותק


165 גרם ביצים


30 גרם קורנפלור


1 גרם אבקת אפייה


120 גרם חמאה שחומה חמימה


60 גרם חלבון


30 גרם סוכר אינברטי


 

לקרם פופקורן:

 

400 גרם שמנת


כפית משחת וניל


80 גרם פופקורן מוכן


100 גרם שוקולד לבן


 

אופן הכנת העוגה:

 

  • במעבד מזון טוחנים היטב פופקורן, אגוזי לוז, אבקת שקדים וסוכר.
  • מוסיפים ביצים חלב מרוכז וטוחנים טוב.
  • מוסיפים את הקורנפלור ואבקת האפייה.
  • מזרזפים את החמאה תוך כדי עבודת המכשיר.
  • מעבירים את התערובת לקערת עירבוב.
  • בנפרד, במיקסר מצויד בבלון הקצפה, מקציפים למרנג גמיש את החלבון והסוכר האינברטי ומקפלים אל תערובת השקדים.
  • מעבירים אל התבניות המוכנות עד 1/2 מגובן.
  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  • אופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

 

לקרם פופקורן:

 

  • מרתיחים שמנת, וניל ופופקורן.
  • מסירים מאש ומוסיפים שוקולד לבן וממיסים.
  • משהים ל-15 דקות וטוחנים היטב בבלנדר.
  • מסננים ומקררים ל-4 שעות לפחות.
  • מקציפים קרם פופקורן ומזלפים כספירלה על בסיס העוגה האפוי.
  • מקשטים בשברי אגוזי לוז קלויים.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

מחפשים עוד מתכוני פסח של אורן גירון? נסו את אלה:

מקרון שוקולד-קסיס

מוס ריבת חלב

עוגת שוקולד-נוגט עסיסית

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10