אוכל
מאפה פילו עם פטריות יער וגבינת עיזים
השידוך המושלם בין בצק, גבינה ופטריות מגיע לכדי שלמות במאפה נפלא של השף אוהד קורי. חג שבועות מעולם לא נראה חגיגי יותר
מרשים, טעים וקל הכנה. מאפה פילו פטריות שרית גופן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 40 דקות | תבנית שקעים | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

4 דפי פילו בגודל 20X20 ס"מ


200 גרם גבינת עיזים


1 סלסלה פטריות יער


3 בצלים ירוקים, קצוצים


2 שיני שום, כתושות


שמן זית


מלח


אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל- 220 מעלות.
  • אופים את הפטריות בתבנית אפייה, כשלוש דקות, לצמצום כמות הנוזלים.
  • מורידים את חום התנור ל- 170 מעלות.
  • בתבנית אפייה המיועדת למאפינס, מרפדים כל גומחה בדף פילו ומושחים במעט שמן זית.

 

הכנת המילוי:

  • מערבבים את הפטריות עם גבינת העיזים, הבצל הירוק והשום.
  • מוסיפים 1-2 כפות שמן זית ומתבלים במלח.
  • ממלאים כל קוקוט בתערובת הגבינה ודוחסים מעט.
  • סוגרים את דף הפילו למעלה בחצי סיבוב ("סגירת סוכרייה") ומזלפים מעט שמן זית מעל.
  • אופים 15-20 דקות עד להזהבה.
  • מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהקוקוטים ומגישים לצד סלט ירוק רענן.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10