אוכל
שחיתות אמיתית: לזניית שוקולד
מה נאמר ומה נגיד? לפעמים מגיעות שפיות עם רעיונות מדליקים, ואנחנו פשוט זורמים ומגרגרים מהנאה. קבלו את מאיה דרין עם מתכון מושחת ללזניית שוקולד. ללקק את האצבעות
בשביל שחיתות כזו המציאו את הסופ"ש. לזניית שוקולד רונן מנגן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית 20X30 | רמת קושי:בינוני

מצרכים:

 

200 גרם שוקולד


250 גרם חמאה


3 ביצים מופרדות


½ כוס סוכר


250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%


2 כוסות חלב


4 כפות סוכר


1 חבילת דפי לזניה


 

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר


1/2 כוס שמנת מתוקה


חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)


 

אופן הכנה:

 

  • ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
  • מוסיפים חלמונים אחד, אחד וטורפים היטב.
  • מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק.
  • מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק.
  • מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
  • מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים).
  • מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה.
  • בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה: יוצקים 1/3 מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת, יוצקים 1/3 נוסף מהקרם וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.

 

מכינים את הציפוי:

 

  • מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כדקותיים.
  • מערבבים לקרם חלק ומבריק - ויוצקים מעל הלזניה.
  • מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים, לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.

 

המתכון באדיבות מאיה דרין עבור פסטה ברילה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10