אוכל
חגיגה אביבית: פסטה ירוקה ומרעננת
האביב כבר כאן, עוד רגע מפנה את מקומו לקיץ, הזדמנות מצויינת להכין מנת פסטה קלילה מכל חומרי הגלם הכי ירוקים בסביבה: אפונה, תרד ופסטו ביתי
פסטה ירוקה רונן מנגן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

1 חבילת פסטה (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן


3 זוקיני, חתוך דק


2 בצל ירוק, חתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)


3 כפות שמן זית


צרור עליי תרד טורקי (או תרד טרי רגיל)


6 שיני שום קלופות ופרוסות דק


1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)


מלח לפי הטעם


פלפל שחור גרוס לפי הטעם


 

לפסטו:
1/2 צרור פטרוזיליה


1/2 צרור בזיליקום


1/2-3/4 כוס שמן זית


4 שיני שום קלופות


4 כפות גרעיני חמנייה קלויים


מלח לפי הטעם


פלפל שחור גרוס לפי הטעם


 

לקישוט:

חופן גרעיני חמנייה קלויים


4 כפות גבינה צפתית מפוררת


 

אופן הכנה:

 

  • במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח אחיד, מתבלים במלח ופלפל.
  • מבשלים את האפונה במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות.
  • מחממים שמן זית במחבת, מזהיבים את הבצל והזוקיני.
  • מוסיפים שום ותרד ומקפיצים יחדיו.
  • מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים ביחד דקותיים.
  • מסירים מעל האש מקשטים בגבינה ובגרעיני חמנייה.

 

המתכון באדיבות מאיה דרין עבור פסטה ברילה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10