אוכל
פסטה חגיגית עם רטטוי ופירורי לחם קלויים
צבעונית, חגיגית וטעימה בטירוף: תכירו את הפסטה הכי אביבית בסביבה עם רטטוי עסיסי ותיבול משגע של עשבי תיבול ופירורי לחם
חגיגה צמחונית. פסטה רטטוי, גבינה ופירורי לחם רונן מנגן

סוג מתכון: צמחוני או טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

1 חבילת פסטה (500 גרם) מבושלת לפי הנחיות היצרן


1 בצל קלוף, חתוך לקוביות קטנות מאוד


1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות מאוד


2 יח' זוקיני, חתוך לקוביות קטנות מאוד


2 יח' פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות מאוד


2 יח' פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות מאוד


6 שיני שום, כתוש


8 זיתי תסוס, מגולענים וחתוכים לפרוסות


1/2 כוס שמן זית


מלח לפי הטעם


פלפל שחור גרוס לפי הטעם



לקישוט:
3/4 כוס פירורי לחם


חופן פטרוזיליה


2 שיני שום, כתושות


שמן זית לפי הצורך



להגשה:
4 כפות גדושות גבינת פטה משובחת ומגוררת


חופן עליי אורגנו ובזיליקום טריים


אופן הכנה:

 

  • מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת ומקפיצים את הירקות לפי הסדר:
  • תחילה הבצל, אחר כך מוסיפים למחבת את החצילים, הפלפלים, הקישואים והשום.
  • מוסיפים את שארית השמן לפי הצורך בעת טיגון הירקות.
  • בינתיים טוחנים פירורי לחם, פטרוזיליה, שום, שמן זית ומלח ופלפל.
  • קולים במחבת יבשה את תערובת פירורי הלחם.
  • מוסיפים לרטטוי זיתים, מתבלים את הרטטוי במלח ופלפל.
  • מוסיפים את הפסטה המבושלת ומבשלים יחדיו.
  • מפזרים גבינת פטה, מקשטים בעליי אורגנו ובזיליקום ומגישים.

 

המתכון באדיבות מאיה דרין עבור פסטה ברילה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10