אוכל
עוגת גבינה עם פירות אדומים ללא סוכר
חג שבועות יכול להיות גם קל ודיאטתי ולאו דווקא הגורם העיקרי לפתיחת דיאטה. עוגת גבינה ללא סוכר יכולה להיות בדיוק הפתרון לאירוח טעים ובלי ייסורי מצפון
טעים בטירוף, בלי גרם סוכר. עוגת גבינה ותותים דרור כהן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 12 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק הפריך:

 

200 גרם חמאה


1/2 כוס סוכרלייט


1 ביצה


3 כוסות קמח


1/2 שקית אפייה


 

 

למלית גבינה:

 

1 ק"ג גבינת שמנת 5% בטעם טבעי (בטמפרטורת החדר)


1 גביע שמנת חמוצה 9%


5 ביצים


1 כוס סוכרלייט


1 כף קליפת לימון מגוררת


1 שקית סוכר וניל (או 2 כפות סוכרלייט)

 

לרוטב פירות אדומים:
400 גרם פירות אדומים קפואים ומופשרים או 500 גרם תות שדה פרוס


3 כפות סוכרלייט


תבנית קפיצית משומנת בקוטר 26 ס"מ


 

אופן הכנת הבצק:

  • בקערת מערבל מערבבים חמאה וכוס סוכרלוז כפית לכפית עד הומוגניות.
  • מוסיפים ביצה ומחצית מהקמח ומערבבים ערבוב קצר.
  • מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד אחידות.
  • יוצרים כדור מהבצק ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומערבבים על משטח נקי לעלה בעובי - 1/2 ס"מ.
  • משטחים את הבצק על תבנית האפייה.

הכנת מלית הגבינה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • שמים בקערת המערבל את הגבינה והשמנת ומערבלים 2 דקות.
  • מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבלים אחרי כל הוספה.
  • מוסיפים את הסוכרלייט, קליפת הלימון וסוכר הוניל ומערבלים דקה נוספת.
  • מעבירים את מלית הגבינה על הבצק המרודד.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך שעה.

אם אתם רוצים להכין עוגה ללא התחתית:

  • אופים את המלית במשך 10 דקות בחום של 175 מעלות.
  • מורידים את החום ל- 150 מעלות ואופים כ- 45 דקות נוספות עד שהמלית יציבה ופני העוגה זהובים.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10