אוכל
מתכון לארנצ'יני • כדורי אורז וגבינות
עגולים, קטנים, קראנצ'ים ומפוצצים בגבינה - תכירו את הארנצ'יני, מאכל איטלקי קלאסי שמתאים בול לחג השבועות שלנו
עגולים, קטנים, קראנצ'ים ומפוצצים בגבינה. ארנצ'יני יח"צ

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: לילה + שעה | 8-10 כדורים | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

800 מ"ל ציר ירקות או מים רותחים


250 גרם אורז קצר לריזוטו מסוג ארבוריו או קרנרולי


50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת


150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת


50 גרם גבינת ברי, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ


מלח ים


פלפל שחור גרוס


 

לציפוי:
1 כוס קמח תירס


1כפית פלפל שחור גרוס


שמן לטיגון עמוק


 

להגשה:
ממרח פסטו כוסברה


ממרח פלפלים מתוקים אדומים


ממרח עגבניות מיובשות


 

אופן הכנה:

  • יום לפני הארוחה מכינים את האורז: בסיר גדול מביאים לרתיחה את ציר הירקות או את המים.
  • מוסיפים את האורז ו-1 כפית מלח ים ומביאים לרתיחה שנייה על אש גדולה.
  • מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים והאורז מוכן.
  • מוסיפים את גבינת הפרמזן המגוררת, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב.
  • מצננים ושמים במקרר למשך הלילה.
  • למחרת מוסיפים לתערובת את גבינת המוצרלה ומערבבים היטב.

 

מרכיבים את הכדורים:

  • נוטלים כף גדושה מתערובת האורז ובעזרת ידיים רטובות מגלגלים לכדור.
  • משטחים את הכדור לעיגול, מניחים במרכזו קוביית גבינה, סוגרים את הקצוות סביב המילוי ומגלגלים בעדינות לכדור. כך ממשיכים עד שנגמרת תערובת האורז.

הכנה:

  • בסיר גדול מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • בקערה שטוחה מערבבים את קמח התירס עם הפלפל השחור.

 

מטגנים את הכדורים:

 

  • מגלגלים כל כדור בתערובת הקמח ומצפים אותו היטב.
  • כשהשמן חם אך אינו רותח מטגנים בו את כדורים במשך כ-5 דקות עד שמזהיב.
  • יש לטגן 4-3 כדורי אורז לכל היותר בכל פעם.
  • בעזרת כף מחוררת מוציאים את הכדורים מהסיר ומניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • מגישים חם או בטמפרטורת החדר בליווי ממרחים לטבילה.

 

 

* במקום גבינת ברי למילוי אפשר להשתמש בגבינת קממבר, ברוקפור, גבינת עיזים ועוד.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10