אוכל
טארטאלט מסקרפונה ופירות אדומים
נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-20, החליטה להכניס קצת צבע לכל הלבן של שבועות. בצורה קלה ופשוטה היא מסבירה איך להכין טארטלט שכולו טעם ורושם
משאירים את הלבן בחוץ. טארטלט פירות יער נעה עינת

לכבוד שבועות אני רוצה לפנק אתכם במתכון טעים, כייפי להכנה וכל כך יפה: טארטלט גבינת מסקרפונה ופירות אדומים. אם אין לכם פירות אדומים אתם יכולים לשנות לכל פרי אחר שבא לכם: משמשים, ענבים וכו'. אני מחכה לכם בעוגות של נעה, אשמח לראות תמונות של מה שהכנתם, ועד אז שיהיה לכולנו חג שבועות שמח!

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה:
עוגת הגבינה של קרין גורן

עוגת גבינה, קפה ושוקולד

קראנץ' גבינה של מיקי שמו

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי 14 רינגים בקוטר 7 ובגובה 2 | רמה: בינוני

מצרכים לקלתיות:


250 גרם קמח


120 גרם אבקת סוכר


50 גרם אבקת שקדים


125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


1/2 כפית תמצית וניל או חצי מקל


קורט מלח


1 ביצה


 

למילוי:
125 גרם גבינת מסקרפונה


1 מיכל שמנת מתוקה


1/2 מקל וניל


3 כפות סוכר



לקישוט:

פירות אדומים


 

אופן הכנת הקלתיות:

  • במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה שמים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת השקדים, החמאה, הוניל והמלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שמתחילים להיווצר גושי בצק גדולים.
  • משטחים את הבצק לדיסקית בצורת עיגול, עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
  • מרפדים את תבניות הטארטלטים ומקפידים על זווית ישרה בין הדופן לבסיס.
  • דוקרים את בסיס הטארטלטים במזלג.
  • מצננים את במקרר כחצי שעה, ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

ועכשיו לאפייה העיוורת:

  • על כל טארטלט מניחים נייר אפייה או ניילון נצמד וממלאים בפנים בקיטניות יבשות כמו שעועית.
  • אופים אותם ככה (כן, עם השעועית) ולאחר 10 דקות מוציאים את הקיטניות וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות עד שהבצק מתייצב ומזהיב קלות.
  • מצננים בטמפרטורת החדר.

 

הכנת הקרם:

  • במיקסר עם וו בלון מקציפים את המסקרפונה, תכולת מקל הוניל ואבקת הסוכר במהירות בינונית.
  • לאחר 2 דקות של הקצפה, ופתיחת המסקרפונה מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עוד מספר דקות במהירות נמוכה עד קבלת קרם יציב.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר 10 חלק.

 

 

הרכבה:

  • לאחר שהקלתיות הצטננו לחלוטין ממלאים אותן בקרם.
  • חותכים את הפירות ופשוט מניחים על הטארטלט בחופשיות.
  • עד להגשה שומרים במקרר.

מתכונים נפלאים נוספים בבלוג העוגות של נעה
הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10